- Hello villeder forbrukerne!

Den kjente teleanalytikeren reagerer kraftig på at Hello lanserer sin tjeneste for mobiltelefoni på WLAN som 4G. - 4G er en standard som ikke finnes, og når den kommer vil den omfatte mye mer enn det Matthias Peter i Hello sier, hevder Strand.

Strand beskriver tilbudet fra Hello som et 2G-tilbud en lang rekke mobiloperatører og tjenestetilbydere over hele Europa enten har lansert, eller nÃ¥ tester. Disse lanseres under navn som UMA, eller i BTs tilfelle ”Blue Phone”.

Ikke gratis
Strand reagerer ogs̴ p̴ at Hello omtaler enkelte tjenester som gratis. РGratis adgang til WiFi finnes ikke, og generelt er det ganske dyrt ̴ roame p̴ WiFi-soner i utlandet. Strand medgir at det finnes ̴pne nett du kan bruke uten kostnader, men sier disse blir lukket i takt med at det kommer flere og flere saker der slike nett misbrukes av pedofile og til nedlasting av barneporno. РEn ̴pen WiFi-sone er en farlig ting hvis den blir misbrukt, og det kan f̴ store konsekvenser for den som lar sin WiFi-sone st̴ ̴pen, sier Strand.

Strand er heller ikke imponert over prisene til Hello onePhone. I Sverige har Tele2 produkter som er langt billigere, hevder han. Rent praktisk er det i følge Strand heller ikke noe som forhindrer Norske operatører i å senke prisene til svensk nivå. Prisen for å ringe med mobiltelefon til utlandet faller mye i mange land, og flere og flere mobiloperatører tilbyr utenlandssamtaler til lik pris fra mobil og fastnett.

Misbruker pressen
På bakgrunn av dette konkluderer Strand med at Hello på ingen måte tilbyr 4G. Påstanden demonstrerer hvordan noen teleselskaper forsøker å misbruke pressen til å villede forbrukerne, tordner Strand.

Uttalelsene vil neppe bedre det allerede anspente forholdet mellom John Strand og direktør i Hello, Nadir Nalbant.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen