– Hello driver løgn

Den danske teleanalytikeren John Strand reagerer kraftig på det han mener er villedende markedsføring fra Hello og selskapets sjef, Nadir Nalbant.

Mobiloperatøren Hello gikk tirsdag ut og hevdet at de åpnet verdens første 4G-nett. Bakgrunnen for denne uttalelsen er at selskapet skal tilby en mobilløsning hvor kundene skal få ringe både i GSM-nettet og over internett via en bredbåndsoppkobling.

Om du har en mobiltelefon med innebygget Wi-Fi og støtte for IP-telefoni, kan du ringe gratis til vanlige fasttelefoner så lenge du benytter deg av tjenesten Hello onePhone.

Nå John Strand kraftig ut mot Hellos påstand om at tjenesten deres kan kalles 4G. – Å kalle Hellos "onePhone" for 4G er som å kalle SAS-flyet til København for et romskip, sier Strand til Inside Telecom.

– Ingenting er gratis

I følge Hello skal kundene kunne ringe gratis så snart de befinner seg i nærheten av et trådløst nett med fri adgang.

Dette mener Strand er en utopi. Til insidetelecom.no sier han at det ikke finnes noe som heter gratis adgang til Wi-Fi, og at det generelt er ganske dyrt å roame på Wi-Fi-soner om du befinner deg i utlandet.

Han peker også på at stadig flere åpne Wi-Fi-nett blir lukket på grunn av fare for misbruk, til for eksempel å laste ned og spre barneporno.

Heller ikke prisene er Strand spesielt imponert over. – I Sverige har Tele2 produkter som er langt billigere, hevder han i følge nettstedet.

Strand påpeker at 4G er en standard som ennå ikke eksisterer, og at når dette kommer, vil det omfatte langt mer enn hva Hellos tilbud gjør i dag.

I følge nettstedet sier Strand at Hellos utspill er en demonstrasjon på hvordan enkelte teleselskaper forsøker å misbruke pressen til å villede forbrukerne.

Strand mener at Hello i praksis kun tilbyr et 2G-tilbud som leverandører over hele Europa allerede har lansert. Den britiske operatøren BT har for eksempel lansert et tilbud som heter "Blue Phone", som fungerer omtrent likt som Hellos tjeneste.

(Kilder: Teleavisen.no, Insidetelecom.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen