– Harddiskkrisen har skylden

Intel regner med en omsetningsreduksjon på én milliard USD.

Harddiskkrisen får stadig ringvirkninger. Nå melder Intel at de forventer en reduksjon i omsetningen på én milliard USD i fjerde kvartal. Grunnen skal ifølge Intel være den pågående harddiskkrisen.

Nå har riktignok harddiskindustrien begynt å komme på riktig kurs, men enda er det mye igjen. Mange produsenter og underleverandører har fabrikker som ikke er operative, og på verdensbasis er det et kraftig underskudd på harddisker, noe som igjen har ført til en skikkelig prisgalopp.

Siden de ulike leverandørene ikke får nok harddisker har det igjen ført til at de tar inn mindre av andre komponenter også, og her blir Intel rammet. Intel regner med at det vil gå et godt stykke ut i 2012 før forholdene bedrer seg.

AMD er derimot av en annen oppfatning. AMDs toppsjef, Rory Read, uttalte her om dagen at han ikke så harddiskkrisen som sentral i forhold til kvartalstallene. Han forteller at han har vært gjennom 11 tilsvarende mangelsituasjoner, uten at det var noe som ble kritisk. Han viser til at det var godt med harddisker ute i kanalene i starten av kvartalet, men at det i starten av 2012 selvfølgelig er muligheter for at man vil merke en nedgang.

(Kilder: Intel og Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen