– Hacker leste Stoltenbergs mail

Faren leverte IT-utstyr til regjeringen, og sønnen hacket nettsidene til SMK, Arbeiderpartiet og Høyre.

- Det er ålreit at den største bølla får juling av og til, sier hacker-faren, og den tidligere etterretningsoffiseren i Heimevernet, til magasinet Plot.

Hacker-faren jobber i dag for det private næringsliv, og har utført en rekke IT-oppdrag for regjeringsapparatet.

Plot har i dag en omfattende artikkel om flere hacker-grupperinger, deriblant Anonymous og LulzSec samt den nye norske hacker-gruppen Noria. Det er en utbrytergruppe fra datahacker-nettverket Anonymous.

Angrep regjeringen

Gruppen sto bak det omfattende hackerangrepet mot Arbeiderpartiets, Høyres og regjeringens nettsider i våres i forbindelse med debatten om datalagringsdirektivet.

Les mer: Arbeiderpartiet anmelder hacker-angrep

Selv om de fleste foreldrene er uvitende til deres tenåringsbarns hackerdeltagelse, gjelder ikke dette for den tidligere etterretningsoffiseren. Han har til og med deltatt selv.  Ikke på selve angrepene, men han har vært tilstede og observert hva sønnen hans gjør sammen med de andre hackerne.

- Noen ganger er det ålreit at den største bølla i skolegården får juling, at han blir satt litt på plass. Vi elsker jo det at underdogen vinner, sier faren i et intervju med magasinet Plot.

Leverte IT-utstyr til regjeringen

AVSLØRER: Magasinet Plot avslører i dag hvordan hackerne i Norge opererer. (faksimile Plot)
AVSLØRER: Magasinet Plot avslører i dag hvordan hackerne i Norge opererer. (faksimile Plot)

Faren er i 40-årene har selv mangeårig IT-bakgrunn og er tidligere etterretningsoffiser i heimevernet.

- Faren var klar over at sønnen hadde deltatt i angrepene mot Arbeiderpartiet, regjeringen og Høyres nettsider, når han kommenterte saken overfor oss, sier Plot-reporter Kjetil Stormark til ABC Nyheter.

Den tidligere etterretningsoffiseren understreker overfor Plot at han ikke selv støtter såkalte tjenestenektangrep, det vil si å bevisst overbelaste en server for å sperre for ordinær trafikk.

Snoket i Stoltenbergs mail?

Datahackere skal også ha snoket på statsminister Jens Stoltenbergs mailkonto.

En av hackerne betror seg til Kjetil Stormark i en samtale de har, og opplyser at han selv har lest syv mail fra statsministerens mailkonto. De ble lagt ut på nettstedet 4chan. Hackeren lovet å forsøke og få tak i mailene, men han klarte det ikke.

Hendelsen skal ha inntruffet for et drøyt år siden, men er i dag ikke mulig verken å etterspore eller kontrollere om virkelig har skjedd.

- Jeg vet ikke om det er bløff, eller om det har skjedd. Jeg har virkelig prøvd å ettergå det, sier Stormark til ABC Nyheter.

Les også: Hackere kan bryte seg inn i bilen og stjele den med SMS

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen