- Gratismusikk er en bombe!

- Gratismusikk er en bombe!

Annonsør­innhold
Les hele saken »
(Nokia World, Amsterdam/Mobilen.no): Dagens kunngjøring om at Nokia vil levere musikkmobiler med gratis nedlasting er en nesestyver for mobiloperatørene. Netcom og Telenor kjemper seg imellom om hvem som har den beste musikkbutikken på nett. Allerede i dag må de konkurrere med uavhengige nettbutikker.


Les også:
-
Nokia gjør musikken gratis
- Nokia lanserer mobil nettradio
- Norge må vente på Nokias musikkbutikk

Men slik det ser ut nå vil Nokia spise en stor del av kundegrunnlaget i disse musikkbutikene. 
Sony Ericsson har sin variant, men PlayNow er så langt ikke i nærheten av å utfordre Nokias tilbud. 

Vågalt
- Jeg skjønner ikke at Nokia tør. Hvorfor skal Telenor eller Netcom kjøpe inn disse mobilene, sier en distributør vi møter på Nokia World. Men han tror interessen for slike mobiler vil være enorm.

Ansvarlig for Nokia Music Store globalt, Ed Averdieck (bildet), sier til Mobilen.no at han ikke frykter negative holdninger fra operatørene. – De forskjellige operatørene har ulike strategier, og noen av dem har flere strategier. Men jeg har ikke hørt om en eneste operatør som sier at musikktjenesten deres har vært en suksess. Nå får de i det minste et påskudd for å selge flere abonnementer med fastpris på data, sier Averdieck.

- Men når dere gir bort musikken helt gratis, hvem vil da handle hos operatørene?
- Musikken er ikke gratis. Du betaler for den når du kjøper mobilen og får med et abonnement som varer i ett år, svarer Averdieck. 

Hemmelighetsfull
- Og hvor mye dyrere blir en mobil med musikklisens, enn en tilsvarende modell uten slik lisens? 

- Det vil jeg ikke svare på, sier Averdieck.

- Men hva koster det å forlenge abonnementet med et ekstra år? - Det er ikke mulig. Det ville gjøre ting mer komplisert. Dette skal være enkelt, sier Averdieck.

Når året er gått er musikken din, men om du ønsker å fortsette å laste ned ny musikk må du kjøpe musikken på ordinært vis. Det er ikke mulig å forlenge abonnementsperioden, men du kan kjøpe en ny mobil med ny lisens. Musikken du allerede har lastet ned kan flyttes over på den nye mobilen. 

- Når noen kjøper en mobil som denne (Nokia N95 red. anm.) med 1 GB minnekort vil de uansett ikke bruke 2000 Euro (ca. 15 000 kroner) på å fylle den med musikk. Da vil de rippe CD-er eller kopiere fra andre kilder, sier Averdick. Vi ønsker å trekke til oss de som likevel ikke betaler for musikken. Det gjør vi ved å lage en tiltalende pakke som dette, sier Averdick.

Nokia Music Store vil satse på lokale artister i de ulike markedene, men Averdieck kan ikke svare på om disse artistene også vil være tilgjengelige for de som har fri nedlasting. – Vi må se på hva vi gjør. Det er ikke avklart om brukerne skal kunne laste ned fra det samme katalogen, sier Averdieck. Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen