- Gratis-tjenester betyr dårligere dekning

Guri Wormdahl i Netcom er begymret for utviklingen i markedet. (Foto: Netcom)
Guri Wormdahl i Netcom er begymret for utviklingen i markedet. (Foto: Netcom)

Vennetjenester er i skuddet for tiden, og alle de store operatørene tilbyr deg å ringe gratis til andre som bruker samme operatør som deg.

Flott for deg og meg, men ikke for Telenor og Netcom, mener Netcoms informasjonssjef Guri Wormdahl. Hun mener gratistjenestene går på bekostning av vedlikeholdet av mobilnettene.

Telenor og Netcom er nemlig de to eneste operatørene i Norge som har egne fysiske mobilnett. Alle andre operatører er såkalt virtuelle operatører, som leier kapasitet i nettene til Telenor og Netcom.

- Mister motivasjonen
– Å gi bort ting gratis er ikke noe kunststykke. For å ikke miste fotfestet i markedet må vi være med på disse gratisrundene. Vi som har ansvaret for å drifte, utvikle og bygge mobil infrastruktur mister motivasjonen til å investere når prispresset blir for stort, sier Wormdahl til Inside Telecom.

Som eksempel på konsekvenser av gratistrenden i mobilmarkedet, nevner Wormdahl EUs åpning for at alle operatører med eget nett kan tilby 3G i GSM-nettet sitt.

– I stedet for at man kunne bruke mer ressurser til å bygge ut 3G og HSDPA eksempelvis med ny teknologi, noe som ville gavnet Norge og ikke minst distriktene, jobber vi heller for å gi bort gratis ringetider i sentrale strøk, sier hun.

Wormdahl mener at mange av de virtuelle operatørene kun tenker på å bygge opp kundemassen før salg av selskapet.

– Vi kan ikke tenke sånn; Netcom skal være her i morgen også. Det er en lei utfordring å bite fra seg i markedet med de marginer det er snakk om nå, sier hun.

(Kilder: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen