- GPS-mobil fra Nokia på vei

Alternativ tekst mangler

Mobiltelefonen har blitt en sveitserkniv i elektronikkens verden. Nå er det GPS som er på vei i mobiltelefonen, og det kan se ut som om Nokia får fart i sakene.

For en stund siden skrev vi at Nokias N-serie vil ha innebygget GPS i fremtiden. Nå mener en analytiker at vi vil se den første Nokia-telefonen med innebygget GPS innen før vi vet ordet av det.

- Ut i fra alt jeg har hørt lanserer Nokia en mobil med innebygd støtte for GPS om noen få uker, sier analytiker Ben Wood ved Collins Consulting til Computer Sweden.

Den 26. desember holder Nokia presselansering i New York, og kanskje vil vi allerede da se den første Nokia-telefonen med GPS. Amobil vil være tilstede på lanseringen.

Nokias teknologimarkedssjef Andreas Lundin sier til Computer Sweden at alle utenom de billigste modellene vil ha GPS-støtte innen 18 måneder, men den første modellen kommer tidligere.

Nokia bekrefter
Andreas Lundin bekrefter ovenfor Amobil at de kommer til å lansere GPS-telefoner i fremtiden, men vil ikke uttale seg om når.

Det hele har sammenheng med at Nokia i begynnelsen av september kjøpte opp Gate5, som er en programvareprodusent som satser på GPS.

- Kart og navigasjon er naturlige elementer for mobiltelefoner, men dette området har ikke utviklet seg så fort som forventet. Gjennom å kjøpe opp Gate5 kan vi fremskynde utviklingen, sier Anssi Vanjoki, Nokias produktsjef for multimedietelefoner.

Det som først og fremst skiller Gate5s navigeringssystemer fra Wayfinder og Appello er at systemet til Gate5 har kartene lagret på telefonen, mens Wayfinder og Appello fortløpende må hente kartene ned fra en sentral server over mobilnettet.

Ved å implimentere GPS i kommende N-series-telefoner regner Nokia med å øke interessen for multimedietelefoner. Nokia 770 vil også få et eget GPS-navigasjonssystem.

(Kilder: Computerworld, Computer Sweden)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen