– Google hevner seg på medier
Teknofil

– Google hevner seg på medier

Fjernet lite samarbeidsvillige aviser fra søkeresultatene.

Det var i 2006 at søkertjenesten ble dømt av den belgiske domstolen til å betale 20 millioner kroner i erstatning for brudd på journalistenes opphavsrett. Krangelen mellom Google og avisene Le Capitale, Le Soir, La Libre Belgique og La Derniere Heure hadde vart i flere år. Og årsaken handlet om at søkertjenesten gjorde artiklene fra avisene tilgjengelige gjennom Google News, uten deres tillatelse. Dermed ble de også dømt til å fjerne avisene fra deres nyhetstjeneste.

Nå mener storavisen Le Capitale at Google har valgt å boikotte dem ved fjerne avisen fra søkertjenesten, melder Comon.dk. Avisartikler som før dukket opp ved søk er nå, fire år etter dommen, borte vekk. Dermed skal de være skråsikre på at webgiganten gjør sitt beste på å skade dem med vilje.

Gjør bare det de ble bedt om

Google på sin side hevder å aldri ha hatt noen form for hevn i tankene. De mener at de kun lever opp til dommen de fikk for snart fem år siden. I mai ble krevde flere av avisene å bli fjernet fra søkeresultater, mener Google.

En annen belgisk avis, La Libre, mener Google bevisst mistolker dommens ordlyd.

– Du må skille Googles søkemotor fra Google News service. Innholdsprodusenter har ingenting mot at deres innhold eksponeres i søkemotoren. De vil bare at deres innhold ikke vises i Google News, skriver avisen til AP-news.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen