- Google endret søkeresultatene

Utviklere i harnisk over endringene i Android Market.

Debatten raser mellom applikasjonsutviklere på Googles supportforum etter at Google endret søkemotoren på Android Market.

Akkurat hva endringen gjorde er ikke sikkert, men etter 1. juli har klagene rent inn til Google. Hovedsaklig kommer klagene fra utviklere som har sett et drastisk fall i antall nedlastinger grunnet radikalt endrete søkeresultater.

Mister salg

Én utvikler sier i kommentarfeltet på supportforumet at hans app hadde pleid å være på toppen av listene når han søkte etter navnet dens. Etter endringen kunne han imidlertid ikke finne applikasjonen når han søkte etter den på Android Market, selv ikke når hele navnet var skrevet. Når han søkte etter utviklernavnet dukket applikasjonen endelig opp, men var likevel forbigått av 50 andre applikasjoner.

Mange av klagene er liknende, og en annen utvikler sier at han antall nedlastinger av appen hans stupte med 80 prosent etter 1. juli. Nå blir Google anklaget for å ha endret søkeresultatene for å promotere sine egne applikasjoner.

Google har fortsatt ikke svart noen av klagene direkte, annet enn at de sa at de jobbet med problemet. Dette var den 6. juli, og hittil har ingen endringer blitt gjort.

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

(Kilde: The Register )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen