- God morgen! Hva er 77 + 90?

Mobiltelefonen har for lengst danket ut den tradisjonelle vekkerklokken på mitt nattbord. Jon Blund skrur riktignok på Wake Up Light-lampen med radio en halvtime før jeg skal våkne, men den dingsen har ikke lenger den samme effekten på meg.

Takk og lov for Android-appen Alarm Clock. Den har tvunget meg opp om morgenen de siste par ukene - til riktig tid.

Do the math...
Mattematikk var på ingen måte mitt sterkeste kort på grunnskolen, og heller ikke noe jeg bruker så ofte i hverdagen nå i voksen alder. Ærlig talt hater jeg matte og utregning, og har sjelden hatt særlig nytte av å kunne det.

Før nå. Når klokken slår 06.30 på en hverdag setter Led Zeppelin i gang morgenens mini-konsert på mobilen min. Og for å klare å skru den av må jeg klare fem mattestykker av typen 64 + 89 for å slumre alarmen, eller ti på rad for å skru den helt av.

96 + 27 = CORRECT! Den plutselige matteprøven tvinger meg ut av søvnen, og etter ti riktige svar er jeg definitivt våken nok til å komme meg ut av senga. Og, jeg har fått All Of My Love på hjernen: Det blir en bra dag. Igjen.

Avansert, men samtidig enkel
Alarm Clock er gratis tilgjengelig i Android Market. Den er enkel i bruk, men byr samtidig på en haug av funksjoner og tilpasninger. Du kan selvsagt velge musikk du har lagret på telefonen som alarmtone, du velger selv om du vil løse mattestykker - inklusive vanskelighetsgrad, antall utregninger og hvorvidt det er lov å slumre - , samt stille inn alarmer som skal gå av på bestemte dager.

Istedet for musikk eller ringetone kan du velge at en applikasjon startes, eksempelvis musikktjenesten WiMP eller FM-radio.

LES OGSÅ: Musikk-appen du må ha på mobilen

Gjør nytten og mer til
Jeg har tidligere brukt en annen alarmklokke-app til Android, samt prøvd ut et par til, men Alarm Clock virker mye bedre enn de andre gratisapplikasjonene jeg har prøvd som er ment å gjøre samme nytten. Du må riktignok tåle noen Google-ads.

Det skal finnes andre apps som også lar deg bruke mattestykker, og nettopp det er en god idé for å få i gang hjernen om morgenen. Alarm Clock har likevel ingen vesentlige mangler, så jeg kommer ikke til å lete etter alternativer med det aller første.

Anbefales!

Alarm Clock finner du i Andoid Market på din mobil. (Applikasjonsikonet er rødt med et svart kors og skal forestille en typisk ringeklokke du finner på en skole.)

Applikasjonen finnes så vidt vi kan se bare i Android Market. Det finnes sannsynligvis tilsvarende apps for andre plattformer, og vi tar gjerne i mot tips i forumet nederst på siden. 


 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen