- God jul, koz Ola

Alternativ tekst mangler

En spørreundersøkelse gjort av SOL viser at stadig flere sender julehilsenen over SMS. Tendensen er klar, julekortene med nisser og snø dumpes for mer høyteknologiske løsninger, og SMS og MMS er mest populært.

Hele 80 prosent av de spurte bekrefter at de vil sende julekort i år, og hver fjerde av disse kommer til å bli sendt elektronisk. Hele 15 prosent sier de vil sende hilsen via MMS eller SMS, mens kun fire prosent vil sende et julekort fra internett.

Ikke overraskende er det de eldre som holder fortet og fortsatt mener at penn og papir er måten å hilse noen på. Av personer i alderen over 55 år oppgir 75 prosent at de vil sende julehilsenen i brevformat. På motsatt side velger 45 prosent av de under 18 år å benytte seg av elektroniske løsninger, og da gjerne med et par tastetrykk på mobilen.

Undersøkelsen tok for seg 2196 personer.

Vi er ikke alene
Også svenskene foretrekker SMS når de skal sende gode juleønsker. I fjor viste en undersøkelse blant 9000 svensker at söta bror brukernettopp mobilen for å ønske god jul i stadig større grad, og da spesielt til skuespilleren Mikael Persbrandt. Les mer om svenskenes julevaner i 'God jul, Mikael!'.

(Kilde: Mobilguiden, IDG)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen