– Glem billige harddisker

Seagate forventer trøbbel i hele 2012.

Etter flommen i Thailand, som satte en rekke harddiskfabrikker ut av spill, steg harddiskprisene kraftig. De fleste regnet med at ting ville ordne seg relativt raskt, så snart vannet trakk seg tilbake og produsentene fikk bygget opp fabrikkene sine igjen.

Stephen J. Luczo, Seagate Chief Executive Officer, regner derimot på trøbbel i hele 2012. Han mener at man senest er tilbake i vater før mot slutten av 2012, og trolig vil det ta enda lengre tid.

En rekke analytikere har på sin side ment at det burde holde med å få orden på sakene en gang i løpet av vårparten 2012.

Problemet er bare at ingen vet helt hvor omfattende skaden er. Seagates fabrikker er stort sett uberørte, da de ligger utenfor flomområdet. Utfordringene for Seagate er at de fleste underleverandørene sliter, og mange av fabrikkene står enda under vann. Det betyr igjen at man ikke vet om det bare er å rengjøre utstyret før man er tilbake med produksjonen, eller om man nærmest må bygge opp fabrikkene på nytt.

I dagens situasjon er det også blitt litt cowboy-tendenser i markedet, en rekke PC-produsenter prøver naturlig nok å sikre seg forsyninger, en kamp som ikke alle kan vinne.

Hva med deg? Rakk du kjøpe før prisene steg? Eller skulle du akkurat til å bestille nye harddisker til hjemmeserveren da ting tok av?

(Kilde: Bloomberg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen