- Gjør bilen til mobilfri sone

I mars skrev vi at politiet delte ut hele 8927 bøter for feilaktiv mobilbruk i bil i fjor. Nå oppfordrer sjefen for Utrykningspolitiet, Odd Reidar Humlegård, til å gjøre bilen til totalt mobilfri sone.

– Selv om det er tillatt å snakke via fastmontert mobiltelefon under kjøring, så har jeg følgende anbefaling i en ellers stresset og krevende hverdag: Innfør din egen regel om å gjøre bilen din til en telefonfri sone. Gi deg selv den friheten det er å kunne velge å ikke være tilgjengelig på telefon når du sitter bak rattet, sier Humlegård til Dagsavisen.

De 8927 som ble delt ut i fjor er en økning på over tre tusen bøter i forhold til året før. Og bare i løpet av de tre første månedene i år ble 2371 bøter skrevet ut til bilister som brukte mobil i bilen uten montert håndfrisett. Dette er nesten 50 prosent flere bøter enn i samme kvartal i fjor, skriver Dagsavisen.

- Tenk lenger
– Vi har eksempler på at håndholdt mobiltelefonbruk under kjøring har ført til alvorlige trafikkulykker. Men kanskje hver enkelt nå bør tenke enda lenger. Det å måtte konsentrere seg om andre ting enn kjøringen, som en telefonsamtale, går ut over din oppmerksomhet selv om du ikke holder i telefonen, fortsetter Humlegård.

De siste årene er det gjort mange undersøkelser som viser at evnen din til å konsentrere deg om veien i stor grad blir svekket. En undersøkelse fra 2005 viser at bilførere i 20-årene blir like oppmerksomme på veien som en 70-åring med en gang de tar i bruk mobilen mens de kjører.

Les mer om undersøkelsen >>

Må du likevel bruke mobilen mens du kjører, er det flere ting du må være oppmerksom på for å unngå å få bot. For eksempel må du ha håndfriutstyret montert fast på ett bestemt sted i bilen din.

Les mer i vår guide til mobilbruk i bilen >>

(Kilder: Dagsavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen