- Gibson støttet anti-jødisk gruppe

Den australske Hollywood-skuespilleren og regissøren Mel Gibson er i hardt vær på grunn av uttalelser rettet mot jøder. Gibson måtte nylig beklage sin oppførsel da han ble tatt for fyllekjøring og kom med påstander om at jøder var skyld i alle verdens kriger.

Nå viser det seg at Gibson kan ha hatt forbindelser til den høyreekstreme gruppen "League of Rights" i hjemlandet Australia, skriver australske News.com.au. Ifølge avisen hevder gruppen at holocaust aldri fant sted, og at en hemmelig gruppe jøder styrer verden.

- Støttet ligaen

Gibson og hans far skal i følge Charles Pinwill, en tidligere frontfigur i gruppen, ha vært interessert i gruppens syn på jøder.

- De var aldri medlemmer av ligaen, nei. Men vi har aldri egentlig rekruttert medlemmer, bare støtte. [Mel og Hutton] var interessert i noen av våre idéer, sier Pinwill til avisen.

Mel Gibson skal ifølge Pinwill ha støttet sin venn Rob Taylor da han stilte til valg for "Leauge of Rights" i 1987.

Støtter Gibson

Flere av Gibsons Hollywood-venner har tatt ham i forsvar etter episoden hvor han ble tatt for fyllekjøring. Jodie Foster har sagt at det ikke finnes noen unnskyldninger for beskyldningene han kom med mot jøder, men at hun tviler på at han er antisemitt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen