- Frykter ikke Intel Atom

ARM vs. Atom i slike enheter?
ARM vs. Atom i slike enheter?

ARM-prosessorer har hatt et sterkt ståsted i litt mindre mobile enheter som PDA-er og smarttelefoner. Etter at Intel Atom kom på banen kan man jo tenke seg at denne vil skape konkurranse.

I et intervju med Financial Times sier ARM Holdings sjef, Warren East, at han ikke er spesielt bekymret for en konkurransesituasjon med Intel. Kanskje litt i strid med det man hadde forventet sa han i stedet at ARM etter hvert kunne komme i posisjon til å utfordre Intel i PC-markedet ettersom fokuset på energieffektivitet stadig blir mer gjeldende.

Talsmenn for Intel har nylig kommet med kommentarer vedrørende Atom-prosessoren og dens påståtte inntreden i mobiltelefonmarkedet - et marked som i skrivende stund er sterkt dominert av ARM (98 prosent - ref. ARM).

Grunnen til at Intel tydeligvis ønsker å fokusere på mobilitet er stigende interesse for smarttelefoner. Det estimeres at 20 prosent av alle smarttelefoner som selges vil være en smarttelefon i 2010. Dette utgjør 250 millioner enheter per år - med andre ord en tilsvarende mengde solgte prosessorer.

Det har tidligere gått rykter om at Apple vil sette Atom-prosessoren i en kommende Iphone. Etter senere kommentarer ser dette imidlertid svært tvilsomt ut og dersom selskapet går videre med Atom er det nok kanskje en tablet-maskin som er mest aktuelt.

(Kilde: Financial Times)

Kommentarer (22)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen