- Frykter ikke Intel Atom

ARM vs. Atom i slike enheter?
ARM vs. Atom i slike enheter?

ARM-prosessorer har hatt et sterkt ståsted i litt mindre mobile enheter som PDA-er og smarttelefoner. Etter at Intel Atom kom på banen kan man jo tenke seg at denne vil skape konkurranse.

I et intervju med Financial Times sier ARM Holdings sjef, Warren East, at han ikke er spesielt bekymret for en konkurransesituasjon med Intel. Kanskje litt i strid med det man hadde forventet sa han i stedet at ARM etter hvert kunne komme i posisjon til å utfordre Intel i PC-markedet ettersom fokuset på energieffektivitet stadig blir mer gjeldende.

Talsmenn for Intel har nylig kommet med kommentarer vedrørende Atom-prosessoren og dens påståtte inntreden i mobiltelefonmarkedet - et marked som i skrivende stund er sterkt dominert av ARM (98 prosent - ref. ARM).

Grunnen til at Intel tydeligvis ønsker å fokusere på mobilitet er stigende interesse for smarttelefoner. Det estimeres at 20 prosent av alle smarttelefoner som selges vil være en smarttelefon i 2010. Dette utgjør 250 millioner enheter per år - med andre ord en tilsvarende mengde solgte prosessorer.

Det har tidligere gått rykter om at Apple vil sette Atom-prosessoren i en kommende Iphone. Etter senere kommentarer ser dette imidlertid svært tvilsomt ut og dersom selskapet går videre med Atom er det nok kanskje en tablet-maskin som er mest aktuelt.

(Kilde: Financial Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen