- Fortsatt for dyrt å ringe

EU-parlamentet ga i går sin støtte til arbeidet med å senke prisene på bruk av mobiltelefonen i utlandet. EUs kommisær for informasjonssamfunn og medier, Viviane Reding, har lenge stått i spissen for dette arbeidet.

Tanken bak er at du som forbruker skal slippe å betale i dyre dommer for å ringe og motta samtaler når du er i andre EU-land.

Du kan flås i utlandet
I dag kan du dersom du for eksempel er Netcom-kunde og skal ringe i Polen, risikere å betale så mye som 13,70 kroner minuttet for å ringe hjem og til andre land i Øst-Europa. Å motta samtaler koster 5,60 kroner minuttet.

EUs forslag innebærer at du skal betale maks 2,20 kroner for å motta samtaler, og maks 4,50 kroner for å ringe i EU.

- Fortsatt høy pris
Nå kritiseres EUs forslag av blant andre EU-kommisær Viviane Redingfor å fortsatt ta for store hensyn til telebransjen. Ifølge Mobilsiden.dk mener kritikerne at forbrukere fortsatt blir belastet altfor mye for å ringe og motta samtaler innenfor EU.

Det blir også rettet kritikk mot at du selv ifølge forslaget aktivt må kreve de lavere ringeprisene ved å ta kontakt med operatøren din. Glemmer du dette før du reiser til et annet EU-land kan du fort gå på en regningssmell.

Kan likevel tjene fett
Reding påpeker at operatørene dermed fortsatt kan tjene fett på de kundene som ikke har bedt om lavere pris.

EU-parlamentet skal ta opp saken til diskusjon i mai. Der skal blant annet makspris pr minutt diskuteres. Dersom det vedtas makspriser, blir de trolig gjeldende fra høsten av.

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen