- Forteller ikke kundene sannheten

Alternativ tekst mangler

Du har sikkert sett Talkmores TV-reklame i sommer, hvor operatøren tilbyr deg å fjerne operatørlåsen på mobilen din, slik at du kan bruke andre abonnementer enn det du kjøpte med telefonen. Siden i mai har nesten ti tusen nordmenn benyttet seg av tilbudet.

Ut i fra TV-reklamen virker det hele svært enkelt. Du betaler en sum til Talkmore for at de fjerner operatørlåsen din, og deretter er det fritt fram for å bestille abonnement hos Talkmore eller en annen operatør.

- Snytes for sannheten
Men ikke alle er enige i Talkmores egen fremstilling. Telenor og Netsom har lite til overs for kampanjen, som de mener snyter kundene for sannheten. Sannheten er nemlig litt mer komplisert enn i reklamen. Selv om du fjerner operatørlåsen, sier du ikke opp det abonnementet du tegnet da du kjøpte telefonen. Dermed vil du fortsatt måtte betale abonnementets månedsavgift helt til bindingstiden løper ut.

I tillegg krever operatørene et gebyr på flere hundre kroner når du flytter nummeret ditt over til en annen operatør før bindingstiden er over.

- Krever 600 kroner
– Skal du ta i bruk mobilen hos en annen operatør, må du flytte nummeret og da får jo vi meldingen. Er kunden fremdeles i bindingstiden, er dette et brudd på kontrakten, noe vi krever 600 kroner for. I tillegg kommer tilbakebetaling for bindingstiden som gjenstår, forteller informasjonssjef i Telenor, Arils Johannessen til digi.no.

Han mener at Talkmore får det hele til å virke svært enkelt, som om det å fjerne operatørlåsen er uten konsekvenser. Både Telenor og Netcom har nå varslet at de vil gå grundig gjennom Talkmores tilbud, og se om det er noen grunn til å gå til rettslige skritt mot den lille operatøren.

Talkmore, på sin side, er ikke redd for reaksjoner fra Telenor og Netcom.

- Gjorde en grundig jobb
– Vi gjorde en legal opinion på det og gjorde en grundig jobb på det. Hvis Telenor skulle komme mot oss, har de få juridiske ting og de vil fremstå som lite forbrukervennlige, sier Pål Nilsen, administrerende direktør i Talkmore, til digi.no.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen