- Forsøkt bestukket

På fredag skrev vi at Nordisk Mobiltelefon, eller NMT, står i fare for å miste sin lisens i Sverige på grunn av for sen betaling av lisensen. NMTs konkurrent, Green Network, var raskt på banen og gikk rettens vei for å kreve at NMT ble diskvalifisert fra budrunden.

Nå får historien en ny vending. Green Network skal angivelig ha forsøkt å bestikke NMT til å droppe sitt bud på den ledige lisensen.

I følge Dagens IT, er det to sjefer og en advokat i NMT som påstår de har blitt tilbudt opp til 100 millioner kroner for droppe sitt bud. Green Network kom på andreplass i budrunden, og tapte derfor lisensen til NMT.

- Dagen etter auksjonen ble jeg oppringt av Green og fikk beskjed om at det var 50 millioner kroner som skilte våre bud, og at vi kunne dele denne summen hvis vi ikke benyttet lisensen, forteller Jan Freese, pressetalsmann i NMT, til Dagens IT.

Det er uklart om pengene var ment for Freese selv, eller om de skulle gå til hans arbeidsgiver, NMT. Uken etter skal imidlertid Arnfinn Røste, gründer i NMT, ha mottatt det samme tilbudet fra Russian Telecom Development Corporation, selskapet bak Green Network.

I tillegg skal advokat Torleif Dahl ha fått henvendelser fra det russiske selskapet.

- De bød oss 15 millioner dollar for å overdra lisensen, sier han til Dagensit.no.

Green Network nekter på sin side hardnakket for at noe slikt har skjedd.

- Tatt ut av luften
- NMT har kommet med så mange feilaktige beskyldninger. De har også kommet med beskyldninger om hvitvasking, men det er tatt ut av luften, og jeg vet ikke hvor de får det fra, sier Arvid Brandberg, direktør for Green Network

Brandberg hevder imidlertid at det kan bli snakk om et samarbeid mellom det russiske selskapet og NMT hvis sistnevnte ender opp med lisensen. Om beskyldningene om bestikkelser skulle stemme, spørs det hvor lystne NMT er på et samarbeid.

- Det er veldig mye snusk i dette spillet, konkluderer NMTs Freese.

(Kilde: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen