– Formatkrigen er ikke over

Det er som vanlig stormende rivalisering mellom de to leirene som stiller seg bak henholdsvis HD DVD og Blu-ray. I den siste tiden har Blu-ray fått vind i seilene, noe som har fått HD DVD Promo Group til å reagere.

HD DVD Promo Group hevder å observere stor suksess i det europeiske markedet og antar at HD DVD hadde over 60 prosent av det globale HD-markedet for frittstående spillere innen utgangen av 2007.

Disse tallene går imidlertid trolig ut i fra at Playstation 3 ikke regnes som en frittstående spiller.

Få spillere på markedet

Selv om HD DVD-platene er billigere å produsere enn Blu-ray, finnes det pr. dags dato knapt fire tilgjengelige filmtitler pr. tilgjenglige HD DVD-spiller - noe som er langt i fra imponerende. For Blu-ray er tallet enda mindre imponerende - det vil si bare 1/4 del av dette.

I flere europeiske land har man dessuten enda ikke kommet i gang med salget av HD-filmer. Det nærmeste man kommer er Playstation 3.

Det er slett ikke opplest og vedtatt at formatkrigen er over, selv om filmbransjen trykker Blu-ray til sitt bryst. Over sommeren bør imidlertid ny status gjøres opp, når størstedelen av den amerikanske filmindustrien begynner å gi ut filmer på Blu-ray.

Se utvalget

Du får en oversikt over tilgjengelige frittstående HD-spillere i prisguiden:

(Kilde: X-bit labs)

Kommentarer (125)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen