- For liten mobil-TV-interesse

NMTV, eid av NRK, TV2 og MTG, har lansert mobil-TV i Norge, noe som får mange til å undre på hvorfor Telenor sitter på gjerdet. 

Telenor sier nå at de aller først vil skaffe seg en samarbeidsmodell med innholdsprodusentene. Men foreløpig er det for få kunder, skriver Inside Telecom.

– Liten interesse

– I dag er interessen for mobil-tv så begrenset at vi ikke ser noen grunn til å foreta oss noe særskilt, sier strategidirektør Nils Katla i Telenor til nettavisen.

Selskapet frykter heller ikke Mini-TV fra NMTV. Telenors erfaring tilsier at mottakerne må subsidieres for at salget skal ta av. Videre understrekes det at det ikke finnes en eneste mobiltelefon med DMB-mottaker innebygget. 

– Ønsker kundene egentlig å gå rundt med enda en dings i lomma?, spør Katla.

Tar avstand fra DMB

Det har lenge fremkommet at Telenor på ingen måte vil satse på samme teknologi som NMTV, nemlig DMB. Siden så få enheter støtter DMB, mener selskapet man bør bruke datatrafikk gjennom HSDPA (super-3G) og etter hvert LTE. Altså mer eller mindre forbedre den mobil-TV-løsningen som allerede eksisterer i datanettet.

Trolig vil Telenors lansering av ny mobil-TV-løsning komme når MBMS-teknologien er klar (Multimedia Broadcast Multicast Service). Dagens løsning over HSDPA har den svakheten at basestasjonene må sende alt én gang til hver mottaker, og flere personer som ser på samme kanal beslaglegger stor datakapasitet. Med MBMS kan flere personer se på samme TV-kanal uten at den sendes ut flere enn én gang fra basestasjonene.

(Kilde: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen