Facebook nevnes nå i én av tre skilsmissesøknader i England. Den norske modellen Ann Mari Olsen får meldinger fra gifte menn på Facebook hver uke. FOTO: Lars Wærstad/FHM (Mediehuset Nettavisen/FHM)
Teknofil
Facebook nevnes nå i én av tre skilsmissesøknader i England. Den norske modellen Ann Mari Olsen får meldinger fra gifte menn på Facebook hver uke. FOTO: Lars Wærstad/FHM (Mediehuset Nettavisen/FHM)

– Flere gifte menn tar kontakt

Facebook nevnes nå i hver tredje skilsmissesøknad.

En undersøkelse utført av den britiske nettsiden Divorce Online avduker at ordet «Facebook» nevnes i hver tredje skilsmissesøknad.

Det er en kraftig økning fra 2009, da hver femte søknad refererte til Facebook som et problem, skriver nettsiden. 5000 søknader ble gjennomgått både i 2009 og 2011.

Ifølge Divorce Online er det ikke tiden partneren bruker på Facebook som utgjør et problem, men hva han eller hun gjør i det sosiale nettverket. Nettsiden lister opp de tre største årsakene:

  • Upassende meldinger til det motsatte kjønn.
  • Separerte par som skriver slemme ting om hverandre.
  • Facebookvenner som rapporterer hva partneren driver med.

Tallene fra undersøkelsen til Divorce Online stemmer godt overens med tidligere undersøkelser. I 2010 oppga skilsmisseadvokater i England at en av fem skilsmisseoppgjør de fikk på bordet oppga en av partenes Facebook-interesse som direkte eller indirekte årsak til bruddet.

Bilder som dette får gifte menn til å ta kontakt med Ann Mari Olsen via Facebook. Hun får flere meldinger i uka. FOTO: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Bilder som dette får gifte menn til å ta kontakt med Ann Mari Olsen via Facebook. Hun får flere meldinger i uka. FOTO: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Får meldinger hver uke

Side3s sexspaltist, modellen Ann Mari Olsen (23), er ikke i tvil om at Facebook senker terskelen for hva en foretar seg overfor det motsatte kjønn.

Hun tror nettverket gjøre det svært enkelt å være utro.

– Jeg får veldig mange henvendelser på Facebook, flere i uka, og når jeg sjekker profilen til de jeg får meldinger fra, er det gjerne menn med familie. Bilder av kona og barna ligger ute på profilen, sier Ann Mari til Side3.

Hun ignorerer meldingene, men tror at om kona hadde funnet ut hva mannen skrev, så ville han sittet i saksa.

– Det er ganske klare meldinger om hva de ønsker. De skriver at de liker bildene mine, og vil gjerne møte meg, ber meg på middag og slike ting. Enkelt oppgir adressen sin, og inviterer meg hjem til seg, forteller Ann Mari.

– Det er lett å være utro i 2012, men det betyr ikke at man skal være det for det, sier hun.

– Vær forsiktig

– Etter min mening har sosiale nettverk blitt det primære kommunikasjonsverktøyet, og tar over for tekstmeldinger og e-post. Hvis noen ønsker å flørte eller å være utro, er dette det enkleste stedet å gjøre det på, sier administrerende direktør Mark Keenan i Divorce Online.

Han oppfordrer folk til å være forsiktig med hva de skriver på Facebook.

– Å bruke Facebook til å lufte klager i forhold til ekspartnere har blitt ekstremt vanlig både for kvinner og menn. Folk bør være forsiktige med hva de skriver, vi ser slike meldinger bli brukt i rettslig feider og barneomsorgssaker, sier Keenan.

Ifølge denne undersøkelsen fra Foreningen for ekteskapsadvokater i USA, hadde 80 prosent av medlemmene brukt bevis hentet fra sosiale nettverk i rettsaker. Facebook var hovedkilden, og stod for to tredeler av eksemplene. I oktober 2011 beordret en dommer i Connecticut at parene i en skilsmissesak måtte oppgi facebookpassordene sine for at retten kunne grave i forholdet.

– Latterlig påstand

Antall skilsmisser i USA har holdt seg stabil de siste årene, og Facebook mener det er latterlig å hevde at det sosiale nettverket leder til skilsmisser.

– Enten du gjør det slutt eller nettopp har møtt noen, er Facebook bare en måte å kommunisere på, som brev, telefonsamtaler og e-post. Facebook skaper ikke skilsmisser, folk gjør, sier en talsperson for nettverket til den britiske avisen The Guardian.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen