Kundene står i kø for fastpris, skal vi tro Network Norway og MTU. (Bilde: Andrew Johnson / Istockphoto)

– "Fastpris" misbrukes

I forrige uke kunne to norske operatører, MTU og Network Norway, lansere hvert sitt fastprisabonnement. MTU Fastpris lar deg ringe fritt og sende 200 tekstmeldinger for 398 kroner måneden, mens Network Norway lanserte et nytt bedriftsabonnement med 3000 ringeminutter og 3000 tekstmeldinger for 499 kroner måneden.

I etterkant melder begge operatørene om stor pågang for de nye abonnementene.

Stor kundepågang

Ingvild Myhre (Foto: Network Norway)
Ingvild Myhre (Foto: Network Norway)

- Reaksjonen på lanseringen av Full Kontroll er en klar tilbakemelding om at næringslivet vil ha fastprisabonnement. Vi hadde en utrolig pågang av både eksisterende og nye kunder som ville tegne seg som abonnenter, sier konsernsjef Ingvild Myhre i Network Norway.

Også hos MTU er det halleluja-stemning:

- Kundeservice opplever hinsides pågang, men du verden så moro det er, sier MTU-sjef Jo E.L. Lerheim.

Mens Network Norway ikke har oppgitt noen konkrete kundetall for sitt nye bedriftsabonnement, kan MTU melde om 3000 nye kunder etter at selskapets to nye abonnement Fri og Fastpris var lansert. De fleste kommer fra hovedkonkurrentene NetCom og Telenor Mobil.

- Vi er først ute og det gir oss et forsprangt. Det er en mulighet vi begjærlig skal gripe, sier Lerheim.

- Uheldig

Tore Aarønæs (Foto: Privat)
Tore Aarønæs (Foto: Privat)

I etterkant av lanseringen til Network Norway er det blitt stilt spørsmål med hva som kan kalles fastpris. Tore Aarønæs i Norsk Telecom mener begrepet fastpris er forbeholdt abonnement uten ringebegrensninger, og at begrepet med abonnementet fra blant andre Network Norway utvannes.

- Begrepet fastpris blir i dag til en viss grad misbrukt, noe som er uheldig. Dette skyldes nok at vi har kommet kort i utviklingen med slike abonnementer her til lands, sier Aarønæs til Amobil.no.

- Uheldig

Han viser til USA hvor abonnement som Network Norways Full Kontroll går under betegnelsen "Bucket pricing" - med for eksempel 750, 1000 eller 2000 minutter til disposisjon hver måned

- I USA er slike abonnement godt utviklet, der kan også flere ansatte i en bedrift bruke av en felles mengde ringeminutter som bedriften kjøper inn. Men dette er altså forskjellig fra fastpris, der du har ubegrenset med ringeminutter til rådighet, forklarer Aarønæs.

Jo E. L. Lerheim i MTU er enig i kritikken fra Aarønæs.

- Dette er et eksempel at operatører prøver å vinne på ordspill. Forbrukerne vinner ikke på dette. Vi i MTU definerer fastpris utifra null begrensning, der det er likegyldig om du ringer 10 timer eller 1000 timer, sier Lerheim til Amobil.no.

(Kilde: Reuters, ITavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen