– Facebook skal avsløre supernyhet

– Facebook skal avsløre supernyhet

Ryktene skal ha det til at Facebook vil lansere sin viktigste nyhet noensinne.

Facebook er en suksess nærmest uten sidestykke, i alle fall hvis vi snakker om vekst, innflytelse og evnen til lå nå mange mennesker. Ifølge selskapet har de nå over 750 millioner aktive brukere verden over.

Men den siste tiden har det stått litt stille for selskapet utviklingsmessig. Ikke siden de lanserte likeknappen, har det egentlig skjedd de helt store revolusjonerende tingene med selskapet. Mange mener at Facebook har mistet litt av gnisten, og at Google med sin Facebook-konkurrent Google+ kan risikere å ta over store deler av markedet.

Sin viktigste nyhet?

Men ifølge Business Insider, og flere andre nettsider, er Facebook i ferd med å annonsere det som blir omtalt som tjenestens viktigste nyhet noensinne.

Tidligere har denne typen rykter ofte vært grunnet i egen applikasjon for iPad, og skal vi være ærlige så kan vel det neppe anses som den nyheten som vil revolusjonere verden.

Men nettsiden mener nå at Facebooks nyhet, som skal annonseres på utviklerkonferansen F8 i San Francisco, rett og slett er et gedigent forsøk på å ta over nettmusikkmarkedet - og i prosessen gi et realt spark til både Google og Apple.

Samarbeid med gode, små tjenester

Det begynte å versere rykter tidlig i sommer om at Facebook var i ferd med å integrere musikktjenester som Spotify og Rhapsody på sine sider. Nettsiden Gigaom omtalte i ganske stor detalj om hvordan tjenesten vil bli integrert i brukernes profiler.

Nettsiden fortalte om hvordan du uansett hvor du var på Facebook-siden skulle ha tilgang til styringsknapper for musikken din, og hvordan tjenesten skulle integreres i nyhetsflyten med anbefalinger fra venner, topplister og en rekke sosiale funksjoner.

Med tanke på at allerede Spotify benytter Facebook-integrering, der mye av dette allerede er klart, har ikke ryktet ikke akkurat blitt ansett som å være uten troverdighet.

Ifølge Business Insider er det trolig Spotify, Rhapsody, Rdio, MOG og noen mindre aktører som vil være involvert i prosjektet. Dermed vil Facebook slippe å selv styre med alle rettighetene rundt musikk, og bare kunne bruke sin makt til å bane vei for sine samarbeidspartnere.

På toppen av dette vil musikkvideotjenesten Vevo også bli integrert, noe som fort kan bli et solid spark til YouTube.

Slipper å installere programvare

For brukerne vil kanskje den viktigste siden ved denne nyheten være at du kan høre musikk på en hvilken som helst PC du benytter, uten at du trenger å installere programvare for å streame musikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen