– Facebook er verd 600 milliarder

Planlegger børsnotering før sommeren 2012.

Facebook vurderer å hente inn 10 milliarder dollar når selskapet etter planen går på børs mellom april og juni 2012. Det skriver The Wall Street Journal.

Facebook verdsettes til 100 milliarder dollar, noe som tilsvarer nærmere 600 milliarder Det er imidlertid stor usikkerhet rundt både børsnoteringen og verdsettelsen av selskapet. Ifølge SharesPost Inc, som håndterer handel i private selskaper, er verdien av Facebook nå rundt 66 milliarder dollar.

Analytikere spår nå at Facebook vil fremskynde børsnoteringen for å sikre seg penger før en ny dot.com-smell, skriver Bloomberg.com.

Endret handlinger

Det sosiale nettverket, som ble startet av Mark Zuckerberg i 2004 på Harvard University, har ledet an i omforming om hvordan folk deler informasjon og samhandler med andre på nettet. Facebook teller nå 800 millioner brukere, og har 500 millioner brukere som logger inn på nettstedet daglig.

Et Facebook-tilbud på 10 milliarder dollar ville være den største børsnoteringen av noen teknologi eller Internett-selskap noensinne. Det største amerikanske Internett IPO (initial public offering), er det Google som står for med sine 1900 millioner dollar under ett salg i 2004 av Google Inc. som nå er verdsatt til 23 milliarder dollar. Google er rangert som nummer tre blant globale Internett-børsnoteringer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen