– Excels ODF-støtte dårlig

Klikk på bildet for større versjon. Tabell: Rob Weir

OpenDocument Format (ODF) er filstandarden som er brukt i OpenOffice.org-pakken, og en rekke andre kontorpakker. Formatet er blant annet en ISO-standard, som i teorien skal gi god mulighet for å bruke filer på tvers av formater. Microsoft har derimot laget sin egen standard Office Open XML for Office 2007, som også er ISO-sertifisert.

Med Service Pack 2 for Office 2007 har Microsoft lagt inn støtte for ODF i Office, men denne støtten har vist seg å være svært dårlig, i alle fall for regneark. Rob Weir, som jobber som IBMs sjefsarkitekt for ODF, har laget en oversikt som viser støtten i Office 2007.

I en oppsummering på sin blog viser han klart hvor dårlig Microsofts støtte for ODF er. Når Excel leser ODF-filer, forstår det ikke formlene som er lagret i disse filene, men lar kun den siste verdien bli stående. Og når Excel lagrer som ODF, så lagres formlene i Excels eget navnerom. Når du da åpner filen i et annet program får du dermed opp formlene med teksten msoxl: foran alle formlene.

Det betyr derfor at du nok må vente noe lengre med å bruke Excel 2007 til å åpne og lage ODF-dokumenter. Suns ODF-plugin for Office gjør det derimot mye bedre i testen.

(Kilder: Rob Weir, Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen