- Et åpent design

Amobil kontaktet meg før sommeren med et ønske om å endre fargeprofil og bedre layouten på forsiden. Vi bestemte oss fort for å gjøre noe med resten av nettsiden også.

Prisguiden, mobilsøket, tester og artikler er omdesignet. Vi har lagt vekt på å gjøre opplevelsen mest mulig behagelig for deg som leser, med fokus på innholdet. God kontrast, stor og leselig tekst på overskrifter og saker, bevisst bruk av fargekoding.

Amobil er spekket med nyttig funksjonalitet for deg som er ute etter den rette telefonen. Utfordringen var å synliggjøre dette på en brukervennlig måte, uten å overlesse leseren med en masse unødvendig informasjon.

Den mest dramatiske endringen har allikevel skjedd under panseret. Teknisk engasjerte lesere har kanskje allerede lagt merke til at vi har valgt å droppe et tabellbasert layout, til fordel for ren og pen XHTML og CSS. Amobil er nå sammen med Hardware.no en av få store norske aktører som gjør et poeng ut av å følge webstandarder.

Hvorfor?
Det å satse på åpne standarder var egentlig et ganske naturlig valg. Amobil fokuserer på mobiltelefonerer og håndholdte datamaskiner, og retter seg mot et teknisk orientert publikum. Det nye designet gjør at du enklere kan lese Amobil på telefon eller PDA. Vi har blant annet lagt inn hurtiglinker slik at du lettere kan navigere rundt på siden.

De andre fordelene med satsingen er mange. I korte trekk: Økt søkemotorvennlighet gjør at du finner det du leter etter. All layout er styrt av CSS. En designendring over hele nettstedet innebærer ikke stort mer enn å endre på CSS-filen. På sikt kan vi også tilby alternative layout til forskjellige lesergrupper. Økt tilgjengelighet gjør at også brukere med særskilte behov (for eksempel svaksynte og blinde) vil kunne bruke Amobil.

Vi håper du som leser får en bedre opplevelse!

Inge Jørgensen jobber som webutvikler hos Blest AS, et reklamebyrå med
fokus på design og web.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen