– Er det gratis å få trafikkmeldinger?

Nå kommer trafikkmeldinger over GPS til Norge for fullt, takket være Destia Traffic og deres samarbeid med de kjente GPS-produsentene som Tomtom, Mio og Garmin. 

Les mer om Destia Traffic »

Med tilgang til Destia Traffics trafikkmeldinger får du værmeldinger og varsel om veiarbeid, ulykker og andre hendelser som preger kjøreturen din. GPS-en kan også styre deg unna veier som for øyeblikket er stengt. I løpet av året skal du også få nærmere informasjon om hvordan trafikken flyter på veiene. 

Destia Traffic stilte Kalle Nordgren, sjef for Destia Traffic i Norden, til disposisjon for våre lesere fredag.

Nettmøtet er nå over.

 1. Trafikkoppdateringerihelgene

  Spørsmål fra Harald:

  Hei. Opplever at det er lite oppdateringer i helgene . Det er først søndag ettermiddag det kommer oppdateringer. Hva skyldes dette?

  Svar:
  Hej,
  detta kan bero på många orsaker. vi får in information kontinuerligt och den opereras 24/7. Om de olika källorna ger ut samlad weekend info först då så kommer den ut direkt. Om du avser olyckor och störningar kan det bero på att helgens returtrafik sker just då.
  Svar: Vi uppdaterar informationen hela tiden.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:14
 2. BMW/Mini

  Spørsmål fra Mini-mann:

  Hei,

  Jeg kjøpte i fjor en ny Mini. Mitt spm er: Dersom BMW/Mini inngår avtale med dere, vil det være mulig å da få trafikkmeldinger på også eldre biler, eller vil det da kun være nye??

  Svar:
  Hej,
  i teorin jo. Det beror lite på vilken hårdvara som ligger som grund. Vi förhandlar med olika bilmerken och för en del går det att efter uppdatera GPSn antingen med en softa flash eller en uppdatering av hårdvaran.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:18
 3. Pris på datanedlasting

  Spørsmål fra Asbjørn Aas:

  Hei,

  Hvor mange kb vil typisk bli lastet ned pr oppdatering, sånn ca? Hvor ofte vil GPS-en be om oppdatering, sånn ca?

  Svar:
  Hej,
  det var en omfattande fråga :)
  Det beror på om du har en stationär eller löstagbar GPS. Om kartorna skall uppdateras eller det bara skall läggas till TMC- punkter.
  tyvärr har jag inte ett direkt svar till dig den här gången :(
  Besvart: 16. jan. 2009 13:21
 4. Hvorfor samarbeider dere ikke med Toyota?

  Spørsmål fra Trond M. Solberg:

  Hei.

  Jeg er den stolte eier av en splitter ny Toyota Avensis. Denne har gps med TMC, men fordi dere krypterer signalene deres må jeg se langt etter noe tmc.
  Hvorfor har dere gjort det på denne måten? Ville det ikke vært gunstig å samarbeide med flere aktører og gjort det som var best for forbrukerne?

  Svar:
  Hej,
  gratulerar till ny bil. Vi förhandlar med biltillverkarna och jag hoppas du snart kan få en uppdatering som gör att du kan motta TMC -meddelanden. Krypteringarna har vi för att vi är en komerciell operatör och inte bara kan ge ut infon utan att få in några mynt.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:24
 5. Oppdateringtid?

  Spørsmål fra Who cares:

  hvordan vil det være med oppdatering på stengte veier osv?

  Svar:
  Hej,
  vi skickar ut infon såfort vi har den. Nu kommer vi in på varifrån informationen kommer, det beror på vem som skickar infon: Veg vesenet, fylken, stad, radio osv.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:28
 6. Krever dette noe form for abonnement?

  Spørsmål fra Glenn:

  Hei!

  Ser virkelig frem til at denne løsningen kommer ordentlig på plass i Norge.

  Vil en slik løsning kreve noe form for abonnement, eller vil jeg med min TomTom GPS med TMC-antenne få dette direkte inn?

  Dersom det kreves abonnement, hva vil noe slikt ligge på i pris?

  Vil det bli sørget for hyppige oppdatteringer slik at man tidlig får informasjon om f.eks. ulykker på E-18, og at man får informasjon tidlig når ulykkesstedet er åpnet? Ser blant annet på Trafikkflyt.no at veimeldinger kan henge i "evigheter".

  Svar:
  Hej,
  Det kostar ingenting att använda TMC. När man köper en GPS som kan motta TMC- medelanden är det fritt fram att använda den så mycket man hinner :)
  Besvart: 16. jan. 2009 13:31
 7. Støtte for alt?

  Spørsmål fra Håvard:

  Vil også gamle GPS'er få støtte for informasjon? Jeg har en Tomtom Go930 . ..

  Svar:
  Hej,
  modellen GO930Traffic är kompatibel. Annars hänger det på om krypteringsnyckeln för att kunna förstå medelandena är inlagd.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:34
 8. Data på nett

  Spørsmål fra Jørund:

  Vil trafikkmeldingene deres kunne hentes fra web, så tredjepart kan benytte dataene deres til å lage ulike applikasjoner (ref. iPhone)?

  Svar:
  Hej,
  nej vi är en kommerciell operatör. Men vi säljer såklart information och talar gärna med dig om du vill. Ta kontakt på www.destiatraffic.no
  Besvart: 16. jan. 2009 13:37
 9. Fungerer med innebygde GPS?

  Spørsmål fra Andreas Skotner:

  Jeg har en 2009 Audi som har integrert GPS med TMC. Vil denne motta deres TMC meldinger?

  Svar:
  Hej,
  inte ännu men den dagen vi har avtal med Audi bore en uppdatering vara möjlig.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:38
 10. Trafikkflyt

  Spørsmål fra Kjetil:

  Hvordan vil dere måle trafikkflyten på norske veier?

  Svar:
  Hej,
  genom FCD (Floating Car Data)
  Besvart: 16. jan. 2009 13:40
 11. Varsling - Testing over når?

  Spørsmål fra Atrixet:

  Dere har i en god stund sendt ut diverse varsling i Norge. Denne varslingen har vært for det meste testdata vil jeg tro da det ikke har vært til å stole helt på. De fleste som har et seriøst forhold til sin navigasjonsenhet (populært kalt GPS - hvilket forøvrig er helt feil) velger å ikke benytte eller i hvertfall ikke korrigere ruten basert på info sent fra Destia. Så når slutter dere å sende testdata og går over til skikkelige data som vi brukere kan stole på i mer enn 90% av tilfellene.

  Svar:
  Hej,
  änteligen frågan jag väntade mig. Jo vi skickar information och per dags datum är kvaliteten inte på den nivån den skall vara. Har testat och jobbar på spräng för att få upp kvaliteten. Förändringarna borde synas snart.
  Det att navigatorn inte lägger om rutten fast det finns hinder beror på vilket sätt de är programerade att använda/utnytja TMC infon.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:46
 12. Når er det oppe å går?

  Spørsmål fra Aleksander Bjorøy:

  Jeg lurer enkelt å greit på om det allerede er oppe å går, evt om når det kommer opp? Da tenker jeg også spesielt på Bergen. Vil deg også fungere i distriktene?

  Svar:
  Hej,
  jo det är vi :)
  Besvart: 16. jan. 2009 13:50
 13. Avtale med Mio

  Spørsmål fra Eirik H. Ask:

  Hei.

  Kan du si noe om datoen TMC-sendingene er klare for mio gps.

  Svar:
  Hej,
  Strax ;)
  Besvart: 16. jan. 2009 13:50
 14. Svært mangelfult!

  Spørsmål fra Dag Engen:

  Hva kommer det av at opp mot 90% av det dere sender ut, viser seg og ikke være reelt for det som skjer på veiene? Det har blitt dokumentert fra tomtom brukere her i norge, at mestparten av meldingene dere sender ut, ikke har rot i virkeligheten, mens reelle problemer i trafikken ikke meldes over GPS'er.

  Videre så virker det som om Nord-Norge henger langt etter resten av Norge. Har fulgt med aktivt på min GPS(tomtom go 930), og nettbasert varsling. Er svært store forskjeller på det dere sender ut(nesten ingenting), og det som er reelt fra f.eks. vegvesenet og trafikkflyt.no

  Vil dette forbedre seg i overskuelig fremtid? Slik som det er nå, kan man jo ikke stole på destia's meldingsvarsel!

  Svar:
  Hej,
  kvaliteten på informationen är som du säger inte god nog per dags datum. Vi har klara planer för att få upp mångden och kvaliteten på medelanden. Kommer att på Onsdag vara i Norge för att konkretisera detta.
  Besvart: 16. jan. 2009 13:55
 15. Mangelfull dekning

  Spørsmål fra Mona Reitan:

  For noen dager siden, da det var svært dårlig vær her i troms, var flere veistrekninger stengt, pga. rasfare. Noe som var varslet på vegvesenet sine sider. Ingen av disse strekningene var å finne på min GPS. Virker som det er veldig tilfeldig hva som blir varslet her i nord. Hva kommer dette av? Har dere ikke gode nok rutiner for å følge opp det som skjer på norske veier?

  Svar:
  Hej,
  vi har tagig en lite för stor kakbit på en gång och nu håller vi på och korrigerar och förbätrar system och rutiner. vi skall innom kort framtid få upp kavaliteten på informatonen.
  Besvart: 16. jan. 2009 14:01
 16. Trafikkmeldinger til Windows Mobile?

  Spørsmål fra Magnus:

  Jeg bruker for tiden navigasjonsprogrammet iGO 8 på min Windows Mobile Telefon. Vil jeg kunne få trfikkoppdateringer i dette programmet, eller må jeg bytte til et av de vanligere som f. eks Garmin?

  Svar:
  Hej,
  nej det kan du tyvärr inte per dags datum.
  Besvart: 16. jan. 2009 14:03

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen