- En ny æra for spillere

AMSTERDAM (Gamer.no): Forventningene før Nintendos 3DS-avdukningsarrangement i Amsterdam onsdag var kanskje ikke gigantiske, og det har vært overraskende få rykter før den viktige pressevisningen. Sladderen hadde gått om at den britiske TV-personligheten Jonathan Ross skulle være konferansier. Det stemte. De samme ryktene sa også at det ville bli avslørt et Metroid-spill til 3DS. Det stemte ikke.

Når og hvor mye?

Dermed knyttet det seg størst spenning til slippdato her i Europa, og pris. Det var allerede kjent at 3DS kommer til Japan 26. februar. Vel, vi må vente litt ekstra. På slutten av presentasjonen ble det omsider opplyst om at den spennende konsollen vil finne veien til norske butikker 25. mars i år. To dager før USA, og det er jo noe å ta med seg! Prisen ble vi ikke klokere på. Nintendos Europa-sjef Saturo Shibata sa bare at den var det opp til forhandlerne å sette.

Nintendo of America hadde en presentasjon akkurat samtidig som oss, og der ble det klart at prisen vil bli 250 dollar over dammen. Normalt kan man kjøre tigangeren på denne prisen for å finne ut hva man må ut med for godsaken i Norge. 2500 kroner er nok ganske realistisk, og det blir spennende å se hva det relativt høye prisnivået vil gjøre med etterspørselen i vårt område.

Teknohimmel

Vi ble også presentert for en rekke mer eller mindre kjente fakta om 3DS. Skjermen oppe skal bli ti prosent større enn på DSi. Konsollen får bakoverkompabilitet med de fleste DS-titler. Vi får et 2GB SD-kort inkludert, noe som selvsagt kan utvides om ønskelig. Den analoge sirkelpaden er spennende og fungerer ganske så godt. Kontrollmessig tror jeg dette er et steg fremover for Nintendos håndholdte.

Vi får en innebygd bevegelsessensor og gyrofunksjon, og loves lynrask reaksjon i med disse funksjonene i spillene. Konsollen kan ta 3D-bilder med eksterne tvillingkameraer, og har et internt kamera som blant annet kan brukes til å lage en Mii som faktisk ligner på brukeren.

Bare smil

Det som slår meg etter min testrunde er hvor fantastisk bra denne brilleløse teknologien fungerer. Man kan til og med stille styrken på 3D-effekten for å tilpasse opplevelsen for ulike brukere. Akkurat det tror jeg vil vise seg genialt, for folk har rett og slett radikalt ulikt syn.

Jeg kjørte selvsagt full pupp, med det falkeblikket jeg har, og lot meg raskt overbevise. Potensialet er gigantisk. 3D-effekten fungerer jevnt over meget bra og innbyr til spilling. Den samme effekten har også evnen til å maskere det som ellers ville bli sett på som regelrett stygg grafikk. Fokuset til spilleren dras vekk fra kantete linjer og miljøer av varierende kvalitet, og over på de mange fordelene 3D gir spillerne.

Dessuten føles konsollen veldig behagelig i hendene. For meg er vekten ideell og balansen i konsollen føles optimal. 3DS fremstår også som mer eksklusiv enn sine forgjengere. Plastikkpreget er skjøvet til side for et langt mer solid og sammenskrudd rammeverk. Dette er en teknologisk godbit!

Konklusjon

Jeg tror Nintendos satsning på 3D er helt riktig. Apple har vokst seg store på håndholdt spilling og har blitt en stor utfordrer på dette markedet. Da er det smart av Nintendo å kjøre en unik og spennende innfallsvinkel på bærbar spilling. Teknologien og totalpakka vi får levert med 3DS når den lanseres i Norge 25. mars er det absolutt ingenting å si på. Dette er rett og slett en lekkerbisken, fra 3D-effekten i spillene til konsollens ytre finish.

Som vi så ofte sier er det imidlertid gameplay som er kongen, og akkurat her svikter de tidlige spillene en smule. Noen synder til og med så grovt at de like gjerne kunne blitt gitt ut på en vanlig DS, 3D-effekten i disse spillene er ikke mer enn lett kosmetisk. Til tross for denne kritikken tror jeg vi vil få kvalitetsspillene på lengre sikt, noe Pro Evolution Soccer 2011 3D overbeviste meg om på sekunder. Når konsollens mange verktøy utnyttes tror jeg nemlig det ikke er noen bærbar konsoll som er ute i dag som kan konkurrere med 3DS. Med de riktige spillene har Nintendo skutt både gullfuglen- og kalven. Igjen!

Mer om førsteinntrykket av spillene får du på Gamer.no

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen