- En fryktelig opplevelse

- Det er ren vold og idioti, sa regissør Mathieu Kassovitz til blogg-nettstedet Sci-Fi Scanner. Mye skal ha gått galt under arbeidet med fremtidsfilmen "Babylon A.D." med Vin Diesel i hovedrollen.

Vin Diesel i
Vin Diesel i "Babylon A.D".

Udugelige medarbeidere

Å kritisere sin egen film allerede før anmeldelsene foreligger er sjelden kost, men den åpenbart opprørte franske regissøren Mathieu Kassovitz, foretrakk altså her å komme filmkritikerne i forkjøpet. Grunnen var at Kassovitz, som for øvrig høstet gode omtaler for sin film "Hatet" i 1995, følte seg sviktet av sine medarbeidere.

- Jeg fikk aldri sjansen til å gjøre en scene slik den var skrevet eller slik jeg ville. Manuset ble ikke respektert. Jeg hadde dårlige produsenter og dårligere partnere. Det var en fryktelig opplevelse, sa regissøren ifølge Sci-Fi Scanner.

Overflatisk

"Babylon A.D." er en filmatisering av en fransk roman ved navn "Babylon Babies" og handler om en leiesoldat (Diesel) som i år 2019 får i oppdrag å transportere en kvinne og hennes beskytter fra øst-Europa til New York. Han er imidlertid ikke klar over at kvinnen bærer på en ettertraktet organisme som har potensiale til å bli den neste Messias.

Boken skal ha sterke politiske undertoner med temaer som menneskesmugling, kloning og bio-terrorisme, men ifølge regissøren skinner lite av dette igjennom i filmen.

- Filmen var ment å lære oss at våre barns utdannelse vil avgjøre fremtiden til vår planet. [...] I stedet fremstår deler av filmen som en dårlig episode av TV-serien "24", sa Kassovitz.

Kjærlighetsscener i Babylon A.D, men regissør Mathieu Kassovitz er ikke fornøyd.
Kjærlighetsscener i Babylon A.D, men regissør Mathieu Kassovitz er ikke fornøyd.


Dårlige anmeldelser

"Babylon A.D."-prosjektet har faktisk vært belemret med diverse problemer helt fra starten, blant annet forsinkelser, vær-trøbbel og budsjett-relaterte konflikter.

Og det er flere enn regissøren som er misfornøyd med resultatet. Foreløpige anmeldelser, blant annet hos britiske Guardian.co.uk og The Hollywood Reporter, beskriver filmen som kaotisk og meningsløs, med dårlig skuespill og dialog.

Om den negative omtalen vil ha store konsekvenser for hvordan filmen blir tatt imot i Norge får vi svar på etter premieren 3. oktober.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen