- En 8-åring kan ha mobil

I dag eier over halvparten av alle Norges barn mellom 6 og 13 år sin egen mobiltelefon.

Jo yngre barna er, jo mindre er som regel forståelsen for penger og ansvar. Mange foreldre har fått seg overraskelser i form av lange mobilregninger etter at poden har fått sin egen mobiltelefon.

Selv om de fleste foreldre av flere grunner forsøker å bremse barnas mobil- og PC-bruk så mye som mulig, mener flere eksperter på området at barn bør få lov til å bruke disse verktøyene for å holde kontakten med venner.

I forrige uke gikk EU-ekspert Elisabeth Staksrud ut og sammenliknet det å frata en 14-åring tilgang til mobiltelefon og MSN med barnemishandling.

Nå er også barnepsykolog Thore Langfeldt på banen, og sier til NTB at det ikke er noe i veien for at en 8-åring kan ha sin egen mobiltelefon:

- Det eneste som bør kreves for at barn skal kunne ha mobiltelefon, er at de vet hvordan de skal bruke den, og at de ikke er for rotete i hodet og mister den overalt, sier han.

Barnepsykologen mener at å skjerme barn mot ny teknologi gjør dem sære, slik at de havner utenfor sosiale fellesskap.

Barneombudets rådgiver, Thomas Hepsø er imidlertid ikke positiv til Langfeldts uttalelser:

- Det er ikke vår jobb å sette noen aldersgrense for å ha mobiltelefon, men vi anbefaler ikke at foreldre kjøper mobil til sine åtte år gamle barn, sier han til Dagbladet.

(Kilder: Dagbladet, DN)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen