- Easytel lurer forbrukerne

Easytel er i trøbbel for å tvinge forbrukere til å bli egne kunder. (Foto: iStockphoto / James Steidl)
Easytel er i trøbbel for å tvinge forbrukere til å bli egne kunder. (Foto: iStockphoto / James Steidl)

Easytel får visst aldri fred, uten at vi skal spekulere i om de faktisk fortjener fred. For kort tid siden hadde operatøren selveste Telenor etter seg på grunn av ubetalte regninger på "noen millioner" ifølge Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.

Nå har Easytel fått Forbrukerombudet i hælene. De mener nemlig Easytel arrangerer en ulovlig konkurranse, og har nå bedt den tidligere operatøren om å umiddelbart stanse dette.

Ifølge Forbrukerombudet sender operatøren SMS om at vedkommende har vunnet en mobiltelefon og mulighet til å delta i en konkurranse.

De som har deltatt i konkurransen skal ha blitt registrert som kunde hos Easytel mot sin viten og vilje.

Dersom Easytel overfører kunder til seg uten at det har blitt inngått en avtale om dette, er det ulovlig etter markedsføringslovens regler ifølge Forbrukerombudet.

Slik unngår du å bli ufrivillig kunde
Forbrukere som eventuelt skulle bli ufrivillig overført til Easytel på grunn av konkurransen, vil ifølge Forbrukerombudet ikke ha noen betalingsforpliktelser overfor selskapet.

Dersom du får melding om at du er iferd med å bytte telefonileverandør anbefaler Forbrukerombudet deg å ta kontakt med din nåværende operatør slik at de kan hindre en slik overføring.

Forbrukerombudet informerer også om at Easytels eiere lenge har vært i deres søkelys på grunn av tvilsomme salgsmetoder, og har blitt dømt i Markedsrådet for brudd på markedsføringslovens regler og fått store bøter.

(Kilder: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen