- DX 10.1 ikke viktig

Crysis: Tar i bruk DX 10, men ingen planer om DX 10.1
Crysis: Tar i bruk DX 10, men ingen planer om DX 10.1

Med sin nye Radeon HD 3800-serie støtter AMD som første produsent DirectX 10.1. Denne oppdateringen til DirectX 10.1 vil bli støttet i den kommende Service Pack 1 til Windows Vista.

Ifølge Microsoft selv er DirectX 10.1. kun en mindre planmessig oppdatering som ikke vil påvirke spill eller spillere i nær fremtid.

Crytek er enig, og uttaler at DirectX 10.1 ikke er viktig nok til at selskapet planlegger å ta i bruk standarden, verken nå eller kanskje ikke i fremtiden overhodet.

Nvidia planlegger på sin side å introdusere DirectX 10.1-støtte i sin niende generasjon grafikkprosessorer - kodenavn D9 - som vil debutere til neste år, trolig rett etter lanseringen av Vistas Service Pack 1.

Dokumenter fra Nvidia beskriver DirectX 10.1 som en mindre utvidelse av DirectX 10, som gjør noen av de valgfrie funksjonene i DirectX 10 til standard.

Neste store oppgradering blir DirectX 11, men denne versjonen er foreløpig flere år unna.

Det er dermed ingen grunn til å frykte at ditt DirectX 10-kort blir utdatert på grunn av DirectX 10.1. Likvel må vi gi en honnør til hardware-produsenter som imlementerer standarden, da de er med på å drive utviklingen fremover.

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen