- Du betaler selv

Debatten om den nylig innførte mobilskatten vil ingen ende ta. Siden nyheten om skatteordningen ble kjent like etter nyttår, har alt fra politikere, kritikere og yrkesorganisasjoner gått ut og beskrevet mobilskatten som en ren arbeidsulykke. Hos enkelte yrkesgrupper, som for eksempel hos politiet, har arbeistakere lagt igjen mobiltelefonen på jobb i protest.

Nå er yrkesorganisasjonene igjen frempå med nye protester. Ved hjelp av tall fra Netcom og Telenor mener Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Norsk Journalistlag og IKT-Norge å kunne bevise at arbeidstakere selv betaler for jobbsamtalene sine på grunn av den nye mobilskatten.

- Tallene viser at en arbeidstaker med arbeidsgiverfinansiert mobiltelefon vil, med de nye sjablongsatsene, bli skattlagt for en stor andel jobbsamtaler. Når man tar høyde for det skattefrie bunnbeløpet på 1000 kroner, vil den korrekte gjennomsnittlige skattbare fordelen på arbeidsgiverbetalt mobiltelefon være 674 kroner for én ek-tjeneste, skriver organisasjonene i en pressemelding.

Organisasjonene oppfordrer i følge Dagens IT Stortingets Finanskomité til å endre mobilskatten når revidert statsbudsjett skal opp til behandling innen kort tid. Leder i Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Randi G. Bjørgen, sier at svært mange arbeidstakere ikke selv kan velge om de vil ha jobbtelefon eller ikke, blant annet yrker som ivaretar landets sikkerhet.

- Det er ganske håpløst å straffe noen gjennom å pålegge en ekstraskatt, fordi de gjør jobben sin, sier hun.

(Kilde: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen