- Dette er ikke en bærbar PC!

Foleo ser ut som en bærbar PC.
Foleo ser ut som en bærbar PC.
Den er liten og tynn.
Den er liten og tynn.

Palm har hevet seg på markedet for bærebare PC-er. På en måte, i alle fall. Foleo er en liten datamaskin, men ifølge Palm ingen laptop.

Ryktene i forkant av lanseringen ville ha det til at Palm skulle slippe en direkte konkurrent til iPhone. Foleo er ingenting i nærheten av dette.

Foleo er ifølge Palm et stykke tilbehør til smarttelefoner. Den ser ut som en bærbar PC, og har en stor skjerm og et fulltastatur. Operativsystemet i bunnen er Linux.

E-postmaskin
Tanken bak er at du skal koble telefonen og Foleoen sammen, og lese e-post og redigere dokumenter. Alt du gjøre på Foleo vil synkroniseres mot telefonen i sanntid, og motsatt. Du kan også surfe på internett.

Den lille maskinen har en ti tommers skjerm , Wi-Fi og blåtann. I stedet for harddisk, lagres alt på flashminne, noe som er med på å gi maskinen fem timer brukstid. Dette sørger også for at maskinen kan skrus av og på på et øyeblikk.

I tillegg har maskinen en USB-port, videoutgang, hodetelefonplugg, og plass til SD- og CF-minnekort.

Palm sier at Foleo i tillegg vil fungere med andre smarttelefoner enn selskapets egne. Dermed vil du i større eller mindre grad kunne bruke maskinen med Windows- og Symbian-telefoner.

Internet tablet?
Men har vi ikke sett dette før ? Enheten minner nemlig veldig om Nokias Internet Tablet-maskiner 770 og N800. Disse kan kobles til telefonen og brukes på lignende måter. Nokias løsning har imidlertid ikke tastatur eller mulighet for ekstren skjerm. Likheten til Psions tidligere PDA-løsninger med tastatur er også slående.

Hvorvidt Foleo vil bli suksess eller flopp gjenstår å se. Prisen skal ligge på $600 ( ca 3700 kroner), men kjøperne kan få tilbakebetalt $100 av Palm etter at de har kjøpt den, og da reelt betale $500 (litt over 3000 kroner).

Mer info om Foleo finner du hos Palm >

(Kilde: Palm.com, Theregister.co.uk, Gizmodo.com, Palminfocenter.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen