– Dette er en sosial arena

Hardware/Hamar Det er påske, og nok en gang tid for The Gathering – Norges største dataparty. På verdensbasis er det nummer to, slått ene og alene av det svenske Dreamhack.

Didrik Leganger, Pressetalsmann
Didrik Leganger, Pressetalsmann

– Så langt går arrangementet veldig bra. Den rekordstore nettlinjen har hatt få problemer og innslippet gikk bra. Det virker som om deltagerne koser seg, vi har ikke hørt noe negativt så langt kan pressetalsmann Didrik Leganger konstatere.

I år arrangeres The Gathering for 20 året på rad. I 1996 ble det for første gang arrangert i Vikingskipet i Hamar. Året etter var arrangementet utsolgt for første gang. I årene frem til 2004 ble kapasiteten utvidet jevnt og trutt, frem mot de 5200 plassene som er tilgjengelig i dag.

– Vi er utsolgt også i år kan Leganger fortelle. De siste 5 årene har det i snitt vært 500 på ventelisten, men tallet for i år er foreløpig ukjent.

– Dette er en sosial arena

Antallet jenter på The Gathering øker jevnt og trutt, noe arrangørene ser på som meget positivt. For et par år siden var det opp mot 20 % av deltagerne jenter.

– Mange tror folk sitter her på TG og er asosiale. Det er overhode ikke tilfellet. Folk drar hit for å møte mennesker de har snakket med tidligere via felles interesser. folk kommer tilbake år etter år nettopp for å møte mennesker de ellers ikke ser.

– Dette er en sosial arena

Hvis du er Altibox-kunde, er det verd å nevne at de har satt opp to egne TV-kanaler for The Gathering.

Frivillige hjelper til

Hanne, 19 år, Info-crew
Hanne, Info-crew

The Gathering byr på mange konkurranser, småarrangementer, foredrag og aktiviteter. Bak det hele er det et hav av frivillige sjeler som jobber med alt fra informasjonsflyt til sikkerhet. Hanne er en av disse, som er og jobber på The Gathering for første gang.

– Her har jeg det usedvanlig flott konstaterer hun med et smil om munnen, før hun skal på vakt.

Betina Fuhr, The Gathering Partyshop
Betina Fuhr, The Gathering Partyshop

Datakomponenter er er naturlig nok noe man kan kjøpe over disk her, blant annet via "Partyshop" som har vært her i en årrekke. Men, hva er det egentlig folk kjøper de fem dagene de er i Vikingskipet?

– Den første dagen er det mange som kjøper det de har glemt eller ikke tenkt på at det ville vært kjekt å ta med kan Betina Fuhr fortelle.

– Utover i uka går det typisk mye spillutstyr slik som mus, tastatur og headset. Flere ødelegger dette underveis og trenger nytt.

Er det slik at folk venter med å kjøpe utstyr og komponenter til de kommer opp hit?

– Ja, vi opplever det slik. Noen venter med å kjøpe varer, alt fra tastatur til skjermkort.

Bilder følger

På den neste siden har vi lagt inn et lite bildegalleri, bla om for å se noen av bildene vi tok!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen