- Det råder et komplett kaos

August måned er den måneden det selges flest bærbare maskiner i året og butikkene merker presset. Mange kjøpere er derimot usikre på hva de bør kjøpe. Ifølge Elkjøp råder det et komplett kaos.

Mange er usikre
Norstat har på vegne av Elkjøp utført en undersøkelse blant landets unge PC-kjøpere. Undersøkelsen viser at svært mange er usikre på hva slags teknologi de egentlig trenger, og hvilken maskin som passer best for deres formål.

Les også: Her er årets skole-PC tilbud.

Hele 57 prosent skulle gjerne visst mer om hva de kan bruke ny teknologi til, 46 prosent mener teknologien er så komplisert at det er vanskelig å henge med i utviklingen og 42 prosent ønsker å øke sin kunnskap om hva man kan få ut av internett. Samtidig mener 45 prosent mener at barns bruk av internett bekymrer ifølge Elkjøp sin pressemelding. Om dette kommer av deres egen usikkerhet rundt Internett sier derimot pressemeldingen ingenting om. Elkjøp selv betegner situasjonen som kaotisk.

- Det råder et komplett kaos for mange studenter og skolelever. Spesielt gjelder dette for de som kjøper sin første PC, står det å lese i pressemeldingen.

Les også: Vær forsiktig med studenttilbudene.

Les våre tips til deg
Elkjøp selv råder i sin pressemelding at du skal se etter en maskin som tilfredstiller dine behov. Etter deres mening vil en maskin med Intel Centrino 2 platform, 4 GB minne, Blu-ray-spiller og solid grafikkort gjøre nytten om du vil ha maskin som lever lenge. En slik maskin vil da også gjøre et dypt innhugg i studienlånet om du ikke finner et godt tilbud. Men som oftest vil du få det du betaler for, så de gode tilbudene er det neppe mange av i den klassen.

Teknofil har i år gått gjennom og sett på årets tilbud innen skole-PC. Vår gjennomgang kan du lese her.

Om du er usikker på hva du bør tenke på når du kjøper ny skole-PC, har Teknofil satt opp disse rådene for deg.

Les flere av våre artikler med tips for studenter og skoleelever her.
Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen