- Det er skummelt mye datavirus

Det kan kanskje virke som om de som selger antivirus-løsninger har "ropt ulv" litt for ofte de siste årene. Med svært jevne mellomrom dukker det opp nye virus, trojanere og ormer, uten at det ser ut til å bekymre folk flest i noen særlig grad.

Ifølge sikkerhetsselskapet Eurosecure har det oppstått hele 63 000 nye trusler hver uke i 2010.

– Vi har den siste tiden sett en utvikling i det generelle trusselbildet som man er nødt til å ta på alvor. Det er langt fra alle databrukere som er vant til å tenke sikkerhet og beskyttelse. De færreste er klar over at det finnes komplette sikkerhetsløsninger - og enda færre gjør noe med det, sier norgessjef Lasse Maugesten i Eurosecure.

- Det er skummelt, ettersom det utvikles stadig mer skadelig kode og virus for de ulike plattformene, sier han videre.

Eurosecure leverer sikkerhetsløsninger fra ESET i Norge og Norden.

Facebook og kredittkortinformasjon
Sikkerhetsselskapet viser til at Facebook, åpne trådløse nettverk og smarttelefoner skaper sikkerhetsutfordringer for både bedrifter og privatpersoner.

Særlig uthenting av sensitiv data, som kredittkortinformasjon, er noe Eurosecure mener vi er spesielt sårbare mot.

Les også: Se opp for falsk Microsoft-antivirus

Føre var-prinsippet
Det hjelper lite å kjøpe en sikkerhetsløsning til en PC som allerede er infisert med virus. Poenget er å sikre PC-en i forkant for å hindre at maskinen blir angrepet.

- Med så mange PC-er, Mac-er, smarttelefoner og etterhvert også lesebrett med nettilgang rundt i de norske hjem, er det viktig at sikkerheten ivaretas på en god måte, sier Maugesten.

– Det hjelper lite å sikre kun én enhet blant mange i nettverket. Sørg derfor for at alle PC-er, Mac-er og mobile enheter - deriblant lesebrett og annet, som er koblet til nettverket er sikret på en god måte. Det svakeste leddet er nettopp dét. Svakest. Når det kommer til datasikkerhet er det derfor uten tvil en helhetlig tankegang i kombinasjon med føre var-prinsippet som gjelder, avslutter han.

Les også: 20 antivirus-programmer testet

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen