– Derfor sliter Ice.net

Matthias Peter, adm. dir. Ice.net.
Matthias Peter, adm. dir. Ice.net, sa opp sin stilling nylig.

Mye tyder på at Nordisk Mobiltelefon, som står bak Ice.net, er på vei utfor stupet. Selskapet, som selger mobilt bredbånd, stoppet nylig utbetalinger til sine kreditorer. Det betyr i praksis at Nordisk Mobiltelefon ikke lenger betaler regningene sine.

Ifølge teleanalytiker John Strand i Strand Consult er grunnen enkel. I tillegg til finanskrise selger Ice.net sine tjenester for billig, og de forsøker å konkurrere med telekjemper, sier Strand i et intervju med IDG.se.

Lite penger til å konkurrere

I Sverige og Danmark koster nå et mobilt bredbåndsabonnement en tredel av hva det kostet da Ice.net åpnet sitt nett. I tillegg har selskapet lite penger i banken, noe som er et stort problem når man skal konkurrere med Tele2, Telenor og Tre, forteller Strand.

Strand tror ikke Nordisk Mobiltelefon forsvinner, da det ligger mange verdier i selskapet. Han ser for seg at selskapet enten får nye eiere, eller at de klarer å reise ny kapital.

Administrerende direktør i Ice.nets norske avdeling, Matthias Peter, sa nylig opp sin stilling i selskapet. Det mener Strand var avgjørende for selskapet, da de mistet sin beste medarbeider.

(Kilde: idg.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen