- Derfor kjøpte vi Siemens!

- Det var ikke vanskelig å slå sammen Siemens og BenQ. Egentlig var det ikke noen sammenslåing. Vi bare overtok Siemens, smiler Wang. Han har innkalt journalister fra hele verden for å presentere de første fruktene av samarbeidet – som altså ikke er noe samarbeid.

Kultur
- Kulturforskjellene kan være like store i to selskap fra samme land, som de er i to fra ulike verdensdeler, bedyrer Wang. Den største forskjellen var at tyskerne (Siemens) aldri kunne bevege seg videre før de var 100 prosent sikre på at alt ville gå bra. Vi på vår side trengte bare å være 50 prosent sikre før vi sa ”go”. Nå er vi kommet til et stadium der vi er 70-80 prosent sikre før vi kjøer videre, sier Wang.

Men han tror det er flere grunner til at Siemens ikke har klart å komme på markedet med sine produkter raskt nok til å være aktuelle. En av de viktigste årsakene er at Siemens har hatt en tungrodd organisasjon med et byråkratisk hierarki. BenQ jobber på en annen måte med prosjektorientering. Det gir raskere resultater, hevder Wang.

Merkevare
Men hva fikk egentlig BenQ igjen for sin investering? – Først og fremst koster det enormt å bygge opp en merkevare. Siemens har et sterkt merkenavn. Dessuten er det ikke mulig å lykkes globalt uten å jobbe ut fra Europa. BenQ har hatt en enorm vekst, og trenger en større organisasjon. Det fikk de gjennom Siemens. Clemens Joos skal være administrerende direktør i BenQ Mobile, og blant annet fortsette den snuoperasjonen Siemens mobildivisjon var begynt på.

Da Sony og Ericsson sammen startet Sony Ericsson gikk det over to år før selskapet begynte å tjene penger. BenQ Mobile vil tjene penger allerede ved inngangen til neste år. – Vi er ikke i samme situasjon som Sony og Ericsson. Sony Ericsson er et samarbeidsprosjekt med likeverdige eiere. BenQ Mobile trenger ikke å ta hensyn til noen samarbeidspartner. Vi står friere og kan handle raskere, sier Wang.

Gjødsel
- Siemens har vært som et tre som ble plantet innendørs. Da er det begrenset hvor mye det kan vokse. Vi har flyttet dette treet ut. Jeg skal gi Siemens den næringen som skal til for at virksomheten skal blomstre igjen, sier Wang, mens han løfter armene for å vise hvordan veksten vil komme.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen