Samsung SP-P400B får kanskje plass i lomma di om den er stor.
Samsung SP-P400B får kanskje plass i lomma di om den er stor. (Bilde: Samsung)

– Denne får plass i lomma

I går ettermiddag dumpet det en pressemelding fra Samsung inn i innboksen i vår. I tittelen sto det "Samsung lanserer projektor i lommeformat". Vi ble selvsagt nysgjerrige.

Det har vært snakk om lommeprojektorer en god stund nå. Vi har blitt lovet at det først skal komme projektorer som får plass i lomma, og deretter projektorer som er innebygget i mobiltelefoner.

Samsungs store lommer

Så gleden var derfor stor over at Samsung nå hadde klart mesterstykket å lage en som får plass i lomma – Helt til vi oppdaget at de tydeligvis har veldig store lommer hos Samsung. Projektoren måler nemlig 14,7 x 14,5 x 6,5 cm og veier 900 gram, og vi vet ikke med dere, men ingen i Amobil-redaksjonen er utstyrt med så store lommer.

For å undersøke nærmere laget vi derfor en papirmodell med de samme målene. Og vi kan konstatere at vi fortsatt er et stykke unna lommeprojektorer. Grovt regnet tilsvarer projektoren størrelsen av ti HTC Touch Pro, og det er en mobil som i utgangspunktet ikke er spesielt lommevennlig.

Vår papirmodell av Samsungs nye projektor er ikke akkurat lommevennlig.
Vår papirmodell av Samsungs nye projektor er ikke akkurat lommevennlig.

Ikke uinteressant

Ikke at produktet er uinteressant av den grunn. Samsung SP-P400B er fortsatt såpass liten at den er enkel å få med seg. Den er utstyrt med LED-lys i stedet for vanlig halogenlampe, noe som gir lavere strømforbruk og lengre levetid.

Den har innebygde høyttalere og kan vise bilder i størrelser mellom 20 og 80 tommer med en oppløsning på 800 x 600 piksler. Skal du ha med deg en projektor du kobler til mobilen, MP3-spilleren, den bærbare PC-en eller annet, er dette altså et spennende produkt.

Men plass til den i lomma – Det får du ikke.

Samsung SP-P400B kommer i salg i løpet av denne måneden, og prisen vil ligge på 4800 kroner.

Joda, Samsungs projektor er mindre enn en vanlig.
Joda, Samsungs projektor er mindre enn en vanlig.

Skikkelige lommeprojektorer rundt hjørnet

Når ekte lommeprojektorer kommer på markedet er fortsatt noe uklart, men det kan være verdt å få med seg at en kinesisk produsent allerede har laget en mobiltelefon med innebygget projektor, at det er en Iphone-projektor på vei, og at det i august ble vist frem projektorer som faktisk får plass i lomma i Japan.

(Kilde: pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen