Lumia 800 er den nye toppmodellen fra Nokia, og vil kjøre Windows Phone 7,5.

– De kommer til å floppe

Analytikerne har liten tro på Nokias Windows-telefoner.

Da Nokia endelig viste frem sine første Windows Phone-mobiler i slutten av oktober var responsen ganske smålunken. Maskinvaren så fin ut, og vi moret oss da vi prøvde den, men det var ikke et «et beist», slik Nokia presenterte det som.

Nå, omtrent én måned etter lanseringen, har etterspørselen vist seg å være langt lavere enn det som opprinnelig var forventet, mener analytikere.

Nedjusterer prognosene

– Leveransene av Nokias nye Windows Phone-mobiler har vært svakere enn tidligere forventet, skriver James Faucette i Pacific Crest.

Selskapet hadde opprinnelig regnet med at Nokias Windows Phone-forsendelser ville runde et par millioner enheter før jul. Nå er prognosen nedjustert til under én million, og gjelder for alle de seks landene der telefonene er lansert så langt.

De skal i tillegg ha tatt stikkprøver fra Nokias forhandlere, som avdekket «et skuffende salg» av Lumia-serien. Nå tror de ikke forhandlerne vil klare å selge en halv million enheter før inneværende kvartal er ferdig.

Flere analytikere er enige

Og det er ikke bare analytikere fra Pacific Crest som spår mørke tider for Nokia. Bernstein-analytikeren Pierre Ferragu peker på undersøkelser gjort av Google Trends som sier at Lumia-serien til Nokia ikke har klart å bli en større snakkis enn deres forrige flaggskip N8, som aldri klarte å bli en skikkelig hit.

– For det første har ikke Nokia klart å skape noe innovativt, og deres nye mobiler vil slite i det harde smartmobilmarkedet. For det andre tror vi ikke Lumia-telefonene er konkurransedyktig priset. For det tredje tror vi ikke det er plass i nåværende situasjon for et tredje mobil-operativsystem, og Windows vil slite med å konkurrere mot Android og iOS. For det fjerde har vi sett på utviklingen til Windows Phone de siste tolv månedene, og tviler på at Nokia kan gjøre noen særlig for å gjøre Windows Phone større enn de er i dag, forteller Ferragu.

De mørke spådommene fra analytikerne fikk Nokias aksjer til å stupe, og har nå falt ned omtrent 5,4 prosent.

Nokia Lumia 800 vil komme til Norge i løpet av februar 2012.

Les også: Vi prøver Nokia Lumia 800

(Kilder: Forbes via Digi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen