- Chess lurer folket

I går kritiserte Chess kontantprisene til Telenor og Netcom, og fridde samtidig til folket ved å profilere sine egne kontantpriser. Nå går operatøren One Call ut og mener at Chess lurer folket med sin seneste sjarmoffensiv.

Det spares ikke på kruttet i One Calls pressemelding, hvor det heter at "Chess til stadighet er ute i media og skryter av lave priser og prøver å få det norske folk til å tro at en millionær med Norges dyreste bil er ”folkets mobiloperatør”."

One Call setter nå i gang sitt eget frieri til kontantkundene, og setter ned sine egne ringe- og SMS-priser til henholdsvis 70 øre per minutt og 40 øre per SMS. Prisreduksjonen vil gjelde fra onsdag i neste uke.

- Følger Vollvik med?
I den samme pressemeldingen undres Øistein Eriksen i One Call på om Idar Vollvik er klar over at nettsiden Telepriser.no eksisterer:

- Det er nesten som om Odd Reitan i Rema skulle sendt ut en pressemelding om at de er mye billigere en Centra-kjeden. Skal man snakke om priser og konkurranse burde man i det miste sammenligne seg med de som driver konkurransen på dette markedet, fortsetter han i pressemeldingen.

Videre hevder One Call at et raskt titt på Telepriser.nos oversikt over kontantabonnement vil avsløre at tilbudet deres er 12 prosent billigere enn kontantabonnementet til Chess. One Call er ikke på topp på listen til Telepriser.no i dag, men vil etter prisreduksjonen i neste uke være billigst på minuttpris. Selskapet må imidlertid fortsatt se seg slått med 2 øre av både FBK og Mobysons SMS-pris på 40 øre. One Call vil heller ikke bli billigst på etablering av kontantabonnement med sine 98 kroner, da Noextras.net tilbyr gratis etablering.

Selv om ringe- og SMS-priser er viktig når du skal velge deg et nytt abonnement, er det også andre faktorer som spiller inn. For eksempel tilbyr ikke One Call kundeservice på lørdager eller mobilforsikring. Det skal også sies at Teleprisers prisoversikt er basert på en viss type forbruk, og at andre bruksmønstre vil gi andre resultater. For å få vite mer om de forskjellige operatørene, kan du lese vår test av de fem billigste internettbaserte abonnementene fra i fjor, med forbehold om at prisene i testen kan ha blitt endret siden den gang.

Det er nå lagt opp til full priskrig på kontantkort mellom landets operatører. Nå er bare spørsmålet hvilken operatør som presser prisene enda et par hakk lenger ned.

(Kilder: One Call, Chess, Telepriser, Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen