- Browzar er adware

Alternativ tekst mangler

Da nettleseren Browzar ble lansert i forrige uke fikk den omtale i svært mange medier, blant annet her på Hardware.no. Nå viser det seg at nettleseren kan ha flere funksjonelle mangler, og at den oppfører seg som adware.

Browzar har startsiden satt til selskapets egen søkemotor, hvor de presenterer betalte resultater øverst når du søker. Brukeren kan ikke endre startsiden, og selv om man kan skrive inn nettadressen til en hvilken som helst annen søkemotor, har dette fått flere til å reagere på det de kaller adware-oppførsel.

Mannen bak Browzar, Ajaz Ahmed, forteller i et intervju med BBC News at nettleseren slett ikke er adware. - Slik som alle søkemotorer, har Browzar [søkemotoren] betalt reklame, sier han. Programmets nettside sier at nettleseren ikke inneholder noe spyware, adware eller malware.

Feiler å slette logger

Browzar hevder også at nettleseren sletter surfehistorien din, slik at ingen andre kan finne ut hva du har sett på nettet. De aller fleste nettlesere lar deg gjøre dette manuelt. Scott Hanselman viser på sin blogg at nettleseren fremdeles oppretter filer og lagrer disse i Temporary Internet Files-mappen, men at filene blir slettet umiddelbart etter de blir lagret.

Filen som inneholder selve HTML-koden til nettsider du har besøkt, blir derimot liggende igjen. Hanselman demonstrerer dette når han besøker Playboy.com.

(Kilde: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen