– Brensel-mobilen åresvis unna

Alternativ tekst mangler
Drivstoff på mobilen er flere år unna, tror Nokia.

Går du og venter på mobiltelefoner med brenselceller? I så fall må du smøre deg med en god dæsj tålmodighet til. I følge Nokia er nemlig batteriteknologien fremdeles flere år unna.

Brenselceller har vært omtalt og blitt eksperimentert med i flere år. Men nært forestående er den ikke, skal vi tro Tapani Ryhanen, lederen for Nokias forskningsavdeling. Problemet er imidlertid ikke teknologien, men forsyningskjeden.

Må distribueres
Det kreves nemlig et eget distribusjonsapparat for drivstoff til og vedlikehold av brenselceller. Hvordan dette skal settes ut i livet er fortsatt uklart. – Så dere må nok vente noen år, sier Ryhanen til Reuters.

Brenselceller er batterier som forbrenner drivstoff du fyller dem med. En brenselcelle kan for eksempel gå på metanol. Fordelen med teknologien er at du får mye mer strøm ut av en brenselcelle enn et vanlig batteri med tilsvarende vekt. Når du begynner å gå tom for strøm kan du dessuten bare fylle på med mer drivstoff.

Snakk i ukesvis
For eksempel kan en bærbar PC bare måtte lades en gang i måneden. Tilsvarende kan en mobiltelefon få timer og uker med taletid, eller hviletid på mange måneder.

I følge den danske avisa Berlingske Tidende har Nokia allerede brenselcelleteknologien på plass. Produsenten har også testet ut brenselceller i mobiltelefoner.

(Kilde: Mobilsiden.dk, Berlingske.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen