(Bilde: Simen Willgohs / Amobil)

– Berøringsfølsomme skjermer vil overta

LG KF700:

Dimensjoner: 10,2 x 5,1 x 1,45 cm
Teknologi: Trebånds GSM, UMTS, EDGE
Maskinvare: Bluetooth 1.2, A2DP, USB 2.0
Minne: MicroSD, 90 MB
Skjerm: 3 tommer, 480 x 240 punkter, berøringsfølsom
Kamera: 3 megapiksler, autofokus, LED-blits.
Musikk:
Mp3-spiller
LG KF700 (Foto: LG)
LG KF700 (Foto: LG)

Med suksessen til Prada ferskt i minne er det liten tvil om at LG er mer selvsikre enn noen gang på årets WMC-messe i Barcelona. Prada og Chocolate har gitt selskapet fotfeste i Europa, og en startplass selskapet ønsker å utnytte for alt det er verdt.

Selskapet starter året friskt med å lansere KF600 og KF700 - begge med berøringsfølsomme skjermer og fokus på multimedia.

LG kunne på pressekonferansen spå at berøringsfølsomme skjermer vil overta mobilmarkedet i løpet av få år. Selskapet har selv investert store midler i å utvikle berøringsfølsom teknologi, noe dagens lansering ettertrykkelig understreket.

Rull opp menyen med KF700

LG KF700 kan ved første øyekast virke som LGs svar på iPhone. Og rart er ikke det. KF700 har en berøringsfølsom skjerm på hele tre tommer, med skjermoppløsning på 240 x 480 punkter, som både kan vise film og gi deg full oversikt over musikken du har lagret.

Den har et svart og monotont ytre uten synlige knapper. LG har brukt mye ressurser på å utvikle enkle løsninger som gjør det lett å bruke telefonen, i samme spor som vi så på LG Prada. Blant annet kan du bruke rullehjulet på siden som snarveismeny og organisere bilder direkte på skjermen med fingeren i bildemappen. Dermed er fronten blottet for vanlige menytaster.

Men LG hiver ikke mobilbrukeren ut på dypt vann helt enda. Bak skjermen fins det et ordinært talltastatur, som kan dras ned ved behov.

Kamera, mp3 og film

Musikk og film står i høysete på KF700. Telefonen har både mp3- og videospiller, og kan bruke skjermen i horisontal modus til å se på film med. Telefonen har også fått LGs nyeste mp3-spiller.

Bak på telefonen sitter et 3,15 megapikslers kamera. Kameraet kan også ta opp video. Og skulle du ønske å ha videosamtaler, har telefonen også et kamera i front, dedikert til nettopp det formålet.

KF700 har ikke fått Wi-Fi, men kan kobles opp mot super-3G. Det betyr at du kan surfe i bredbåndshastighet på opptil 3,6 Mbps i de områdene som har HSDPA-dekning. Utover dette er både vanlig 3G og trebånds GSM-støtte på plass, mens EDGE mangler.

KF700 kommer til Norge i april, ifølge LGs pressekontor.

KF600 - to skjermer, ingen knapper

LG KF600:

Dimensjoner: 10,1 x 5,1 x 1,3 cm
Teknologi: EDGE, firebånds GSM
Maskinvare: Bluetooth 2.0, A2DP
Minne: MicroSD, 25 MB
Skjerm: 2 tommer, 240 x320 punkter, berøringsfølsom
Sekundær skjerm: 1,5 tommer, 240 x 176 punkter, berøringsfølsom
Kamera: 3 megapiksler, autofokus.
Musikk:
Mp3-spiller
LG KF600 (Foto: LG)
LG KF600 (Foto: LG)

KF600 kan høres ut som en lillebror til KF700, men så er ikke tilfelle. KF600 er nemlig vel så avansert som søstermodellen, blant annet har den to skjermer til disposisjon: Èn til å styre med, og én til å se på.

Full kontroll med to skjermer

Konseptet minner om Samsung U900 Soul, som ble lansert i forrige uke. Styringsskjermen forandrer seg etter hva du bruker mobilen din til, enten det er som kamera, mp3-spiller eller til å bla i menyene.

I motsetning til Soul har KF600 fått en skarpere og mer komplett underskjerm, som gjør den mer allsidig i bruk. For eksempel vil du kunne se albumbilder på CD-en du spiller i underskjermen når mp3-spilleren er åpen. Et annet eksempel er at du i album kan se bildet i full størrelse i underskjermen, mens du zoomer inn på detaljene i hovedskjermen.

Når du er i menyene vil underskjermen brukes som navigasjonsflate. Her popper det titt og ofte opp snarveier til menyvalgene du befinner deg i, og når telefonen er i hvilemodus, vil du få opp et antall selvvalgte snarveier.

KF600 har ellers et 3,2 megapikslers kamera, FM-radio, mp3-spiller, videospiller og EDGE. Og et komplett talltastatur bak skjermen. Men det er ikke like nytt og spennende.

KF600 er ventet i butikk allerede nå i februar.

Amobil kommer tilbake i nær fremtid med sniktitter på flere av dagens nyheter.

(Kilder: LG, pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen