– Beam me up, Scotty

Hvis du noen gang har drømt om å leve som de gjør i kultserien Star Trek, har du nå en gylden mulighet. Italienske Eurotech har nemlig kokt i hop en datamaskin som kan festes på håndleddet, akkurat som kommunikasjonsverktøyet som brukes i fremtidsserien. Eurotechs WWPC (Wrist-Worn PC) fungerer på samme måte som en PDA. Selv om du fortsatt har begge beina trygt plantet innenfor jordens atmosfære, kan du nå få all verdens informasjon rett til håndleddet.

Håndleddsmaskinen er utstyrt med en 2,8 tommer stor trykkfølsom skjerm. Om du ikke vil bruke fingrene direkte på skjermen, kan du bruke en pekepenn. I tillegg finner du hurtigtaster på toppen av maskinen. Dermed har du alle funksjonene en fingerbevegelse unna.

Snakker med de fleste
Håndleddsmaskinen snakker også med omgivelsene dine. Om du befinner deg i et område hvor du har tilgang til Wi-Fi, kan du bruke håndleddet ditt til å surfe på internett. Om du er utenfor rekkevidden til trådløse nett, kan maskinen snakke med mobiltelefonen din via blåtann. Om du har behov for det, kan du også overføre data til og fra maskinen over infrarød tilkobling.

Om du skulle få behov for å koble til eksterne enheter, som tastatur, mus eller en harddisk, sier ikke håndleddsmaskinen nei takk til dette heller. Maskinen inneholder en såkalt USB-vert, noe som åpner for tilkobling av ymse USB-utstyr. Om du har musikk på harddisken du kobler til, kan dette spilles av på håndleddsmaskinens innebygde høyttaler.

Navigasjon
Skulle du går deg vill i ukjente strøk, trenger du bare å ta en titt på armen din. Håndleddsmaskinen har nemlig innebygget GPS-mottaker. Om du brekker beinet på veien, kan håndleddsmaskinen til og med sende ut nødsignal med posisjonen, slik at hjelpemannskaper kan finne deg.

Hvis du har behov for å lagre informasjon på håndleddsmaskinen, får du 64 MB innebygget minne med på kjøpet. Dette er mer enn nok til notater, men lite til film eller musikk. Du kan utvide minnet med SD-minnekort, men siden produsenten selv sier at maskinen er utstyrt med en lite kraftig prosessor, spørs det om du kan forvente deg filmopplevelser på håndleddet.

Den svake prosessoren har imidlertid sine fordeler. Mindre datakraft betyr nemlig også mindre strømforbruk. Maskinen skal dermed klare seks timers hard bruk, og åtte timers normal bruk. Med en vekt på 200 gram, er ikke håndleddsmaskinen spesielt tung heller. Siden den skal festes på armen, burde dette være en vekt de fleste av oss klarer.

Inresseant nok kan du faktisk også velge hvilket operativsystem du vil at maskinen skal kjøre. Om du er Microsoft-fan, kan du få maskinen levert med Windows CE, mens åpen kildekode-folket kan få en Linux-variant.

Eurotech sier ingenting om pris eller tilgjengelighet på sitt nye produkt, men VNUnet.com melder at det amerikanske firmaet Tesco har bestilt 1000 håndleddsmaskiner til sine ansatte.

(Kilder: Linuxdevices.com, Eurotech.com, Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen