(Foto: Marius Valle)

– Barnearbeid er ikke et Telenor-problem

– Dette er ikke et Telenor-problem. Dette er et bransjeproblem, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Han sikter til avsløringene om arbeidsforholdene til de som jobber hos Telenors underleverandør i Bangladesh. Likevel ønsker nå Telenor å renske opp i problemene hos sine underleverandører i landet.

En dansk TV-dokumentar avslørte tidligere denne måneden at arbeidere hos en underleverandør til Telenor i Bangladesh arbeidet under kummerlige forhold. Blant annet ble det avslørt at underleverandøren, som lager mastetårn for Telenor-eide Grameenphone, har ansatte helt ned i 13-årsalderen, og at arbeidet foregår uten beskyttelse mot helseskadelige kjemikalier.

Les mer om forholdene »

Bekrefter forholdene

Under et foredrag på årets Telecruise fortalte Baksaas i dag at Telenor har hyret inn Det Norske Veritas, som bekrefter forholdene som ble avslørt i filmen.

Nå har Telenor satt ned et prosjekt for å kartlegge HMS-status hos sine underleverandører i hele verden. I tillegg etablerer selskapet en enhet som skal "sikre HMS-implementering og oppfølging hos underleverandører til Telenors operasjonelle selskaper".

Arbeidsforholdene for de som jobber for Grameenphones underleverandører av mastetårn i Bangladesh skal også utbedres, forteller Baksaas.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen