– Apps er løsningen

I forrige uke rapporterte vi om et angrep som brukere av nettbank ble utsatt for. Flere tusen datamaskiner skal være infisert, og et titalls betalinger er forsøkt gjennomført.

Behov for bedre sikkerhet

Nå er det flere som mener bankene bør ta i bruk sikrere metoder for å forhindre svindel av denne typen.

– Det finnes tekniske løsninger som kan stoppe disse angrepene, og jeg vil oppfordre bankene til å ta dem i bruk, skal Audun Jøsang, professor i informatikk ved universitetet i Oslo nylig ha sagt på Dagsnytt 18, melder nettstedet dagensit.no.

– Slik det fungerer i dag får du en engangskode på SMS, men trojaneren kan manipulere det du skriver på nett etter at du har logget deg inn på vanlig måte, sier Knut Alnæs, administrerende direktør i programvareselskapet Encap.

– Apps er løsningen

Løsningen er et mobilprogram som snakker direkte med banken din, uten innblanding fra PC-en, som jo kan være kontrollert av en inntrenger, mener professor Jøsang.

– Det er nesten umulig for en angriper å overta både PC-en og mobilen din samtidig. Apps egner seg ypperlig til sikkerhet – den ber brukeren bekrefte beløp og kontonummeret til mottakeren, og brukeren må signere dette med pinkode, sier Alnæs.

Knut Kvalheim, daglig leder i Bankenes Standardiseringskonto, er positiv til å bruke mobilen som ekstra sikkerhetskanal. Kvalheim understreker likevel at dersom de kriminelle finner en måte å ta kontroll over både mobilen og PC-en til brukeren, så er man like langt.

Upraktisk løsning

Problemet med den foreslåtte løsningen er at den er mer upraktisk for brukeren, spesielt for brukere uten smarttelefon.

(Kilde: Dagensit)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen