- Apple stjal skjermen vår

Iphone er i trøbbel igjen
Iphone er i trøbbel igjen

Siden Apple lanserte iPhone i januar, har telefonen fått minst like mye oppmerksomhet på grunn av alle patentstridene som for sitt design og sine funksjoner.

Og nå er det muligens duket for nok en patentkrangel. Denne gangen er det sensorspesiallisten Quantum Research som rasler med sablene. Selskapet mener nemlig at de har rettighetene til teknologien Apple har brukt i iPhones trykkfølsomme skjerm.

- Visste vi det ikke
- Vi ser veldig nøye på iPhone. Og visste vi det ikke: Beskrivelsen av iPhone tilsier at den benytter seg av en berøringsfølsom sensor montert bak skjermen, og at den har en sensor som gjør at den føler det hvis du holder den inntil øret. Dette er Quantum Research-funksjoner, sier Duncan Bryan, som er ansvarlig for lisenser i selskapet.

Quantum Research har foreløpig ikke sendt inn noe offisielt søksmål i striden.

Dette er ikke første gangen Quantum Research mener de har hatt en høne å plukke med Apple. I desember i 2005 saksøkte de Apple fordi de mente Apple hadde stjålet teknologien til sitt etter hvert så berømte trykkfølsomme kontrollhjul til sine iPod-spillere.

Apple svarte den gang med å benekte alle påstandene til Quantum Research på det sterkeste. Foreløpig har ikke Apple kommet med noe svar på saken om den trykkfølsomme skjermen.

(Kilder: Engadget Mobile, Apple Insider)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen