- Apple kan få det tøft

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

I går skrev vi om forskningsrapporten fra Toronto i Canada som konkluderte med at Apple ville oppnå betydelig suksess med en eventuell mobiltelefon. Men teleanalytiker John Strand er slett ikke enig i rapportens konklusjon.

Han har liten tro på at automatisk Apple vil lykkes i mobilmarkedet bare ved å lansere en mobiltelefon.

- La oss forholde oss til de historiske kjensgjerninger. I sin tid ville Palm og Handspring inn i mobilmarkedet, da de allerede var totalt dominerende på PDA-markedet. Mange spådde dem stor suksess. Handspring viser at Handspring er død, og Palm er kun en skygge av seg selv, sier Strand til Amobil.no.

Han bruker også Microsoft som eksempel, og viser til at selv om selskapet har mye større markedsandeler enn Apple og flere applikasjoner til mobiltelefoner enn Apple har til iTunes, har de likevel ikke blitt konger i mobilverdenen.

- Å utrope Apple til konger av mobilverdenen på bakgrunn av den undersøkelsen er nok en optimistisk analyse som ikke forholder seg til det faktum at mobilverdenen er en tøff verden. Selv om Apple har suksess med musikkspillere, er ikke det ensbetydende med suksess i mobilverdenen, sier Strand.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen